Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 19:58

Μεσσηνία: Καταδικάζουν τα εξώδικα της ΠΕΜΕΤΕ κατά του τοπικού Τύπου

Οι ανακοινώσεις φορέων της Μεσσηνίας, εκπροσώπων αυτοδιοικητικών παρατάξεων και άλλων διαδέχονται η μία την άλλη με αφορμή την αποστολή εξώδικων που έφτασαν στα γραφεία των τοπικών εφημερίδων Ελευθερίας και Θάρρους, από την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος σε σχετική του ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων πως "Το πρόβλημα είναι η λανθασμένη και παράνομη απόφαση του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, γεγονός που αναγνώρισε με απάντησή της στη Βουλή και η σημερινή Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φωτεινή Αραμπατζή, σημειώνοντας πως «δημιούργησε πληθώρα προβλημάτων και μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους Φορείς( Αρ.Πρ. 813/333797.5.02.2020)".
Ο βουλευτής Μεσσηνίας  Περικλής Μαντάς κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με την οποία αναφέρεται σε «Προσπάθειες φίμωσης του Τύπου για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας».
Για "απόπειρα φίμωσης και εκφοβισμού του Μεσσηνιακού Τύπου μέσω ποινικοποίησης της γνώμης" κάνουν λόγο σε απαντητική τους επιστολή οι φορείς που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία για την προστασία και προώθηση του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Μεσσηνίας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Νηλέας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέρνας, Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ), παραθέτοντας και σχετικές αναρτήσεις, της Ελευθερίας και του Θάρρους.
Για "φαινόμενα φίμωσης του Τύπου, της σκέψης και του ενυπόγραφου κριτικού λόγου, τα οποία ξεκάθαρα συνδέονται με την προσπάθεια φορέων για τη προστασία και τον εκσυγχρονισμό του «Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ»" κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αναφέρει εισαγωγικά ότι "Με αφορμή την πρόσφατη αποστολή εξωδίκων, από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών, Τυποποιητών και Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), προς την εφημερίδα Θάρρος και τον δημοσιογράφο κ. Αθανάσιο Λαγό της εφημερίδας Ελευθερία, για δημοσιευμένα άρθρα αναφορικά με την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, η ΠΕ Μεσσηνίας εκφράζει τη λύπη και την έντονη δυσαρέσκειά της". 
Ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας καταγγέλλει "με τον πιο έντονο τρόπο, την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών - Τυποποιητών Ελλάδας (ΠΕΜΕΤΕ) για την άκρως προκλητική και εκφοβιστική της ενέργεια" και καλεί "το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ,τον Περιφερειάρχη , όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και τους φορείς της Πελοποννήσου τις Ενώσεις των Δημοσιογράφων , τους βουλευτές και φυσικά την κυβέρνηση"
Μεταξύ των άλλων, η δημοτική παράταξη Καλαμάτας "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" σημειώνει πως "το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας οφείλει σύσσωμο να καταδικάσει τέτοιου είδους πρακτικές και να διασφαλίσει την μέγιστη δυνατή προστασία στα δύο προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που φέρουν το όνομα της Καλαμάτας (ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και ΠΟΠ Ελαιόλαδο Καλαμάτας)".
Σε σχετική ανακοίνωση του Α.Σ. Μεσσήνης σημειώνεται μεταξύ άλλων πως "Στην προκειμένη περίπτωση θύματα είναι φυσικά οι παραγωγοί, οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους στα αζήτητα με ρεκόρ χαμηλών τιμών και σε πολλές περιπτώσεις  πεταμένη στα σκουπίδια".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα