Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 18:20

"ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας": Προς τελική ευθεία η τροποποίηση των προδιαγραφών

Ομάδα εργασίας συστάθηκε από τις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας με σκοπό να περιγραφούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και να διευκρινιστούν οι τροποποιήσεις των προδιαγραφών της ονομασίας "ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας" μετά τις παρατηρήσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η εν λόγω ομάδα εργάζεται ήδη πάνω σε αυτό το σχέδιο.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Το αίτημα τροποποίησης των προδιαγραφών ήσσονος σημασίας, που κατατέθηκε από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας», τον Σύλλογο υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών προϊόντων ΠΟΠ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέρνας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νηλέας, ως γνωστόν έχει επιστραφεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με παρατηρήσεις ως προς την περιγραφή των προδιαγραφών. Για τον σκοπό αυτό και επειδή επιβάλλεται να περιγραφούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και να διευκρινιστούν οι τροποποιήσεις των προδιαγραφών, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας από τις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας, που εργάζεται πάνω στο σχέδιο αυτό. Στα πλαίσια αυτά η ομάδα εργασίας μελετά τις παρατηρήσεις του Υπουργείου, συνεργάζεται με τους φορείς της πρότασης τροποποίησης αλλά και με το Υπουργείο, ώστε άμεσα να επανυποβληθεί ο φάκελος προς αξιολόγηση. Σε περίπτωση που η ομάδα εργασίας χρειαστεί υποστήριξη από εξωτερικό συνεργάτη, αυτό θα γίνει με μέριμνα της Περιφέρειας".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα