Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 11:50

Κάηκαν από τον πάγο οι αγκινάρες στη Μικρομάνη - Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Ο παγετός του Φεβρουαρίου έκαψε τις άγριες αγκινάρες Μικρομάνης με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε μία ακόμη σημαντική καλλιέργεια στη Μεσσηνία.

Η καλλιέργεια της αγκινάρας Μικρομάνης είναι μία από τις πολλές σε όλη την Ελλάδα που επλήγησαν από τον ισχυρό παγετό που σημειώθηκε στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, με τους παραγωγούς μάλιστα να κάνουν λόγο για καταστροφή της τάξεως του 70%.

Για ζημιά άνω του 70% κάνει λόγο και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χάρης Κουτσουρόπουλος, μιλώντας στην «Εύφορη Γη». «Η συγκομιδή φέτος είχε ξεκινήσει νωρίτερα, λόγω υψηλών θερμοκρασιών τον Ιανουάριο. Πολλοί παραγωγοί είχαν ήδη αρχίσει να κόβουν προϊόν. Με το που έπεσε ο πάγος κάηκαν τα κεφάλια της αγκινάρας. Μιλάμε για μεγάλη ζημιά. Αν ένα φυτό βγάζει δέκα αγκινάρες πρέπει να έχουν καεί περίπου τα εφτά» εξηγεί.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΛΓΑ, έγινε αυτοψία, αναγγελία και οι παραγωγοί ξεκίνησαν να κάνουν αιτήσεις για αποζημιώσεις. Φέτος στην περιοχή καλλιεργούνται γύρω στα 500 στρέμματα αυτού του μοναδικού προϊόντος, της άγριας αγκινάρας της Μικρομάνης.

Διαβάστε και άλλα παρόμοια θέματα στο περιοδικό Εύφορη Γη που κυκλοφορεί αυτήν την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, στα περίπτερα.

 Από το ρεπορτάζ της Μαρίας Νίκα για το περιοδικό Εύφορη Γη - ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ή ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα