Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 16:05

Η ασθένεια της φαιάς σήψης καστάνου απειλεί την παραγωγή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των επιστημόνων να εντοπιστεί η ασθένεια της φαιάς σήψης καστάνου στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας και η αιτία που προκαλεί τη συγκεκριμένη ασθένεια ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της, ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε. 

Ειδικότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έθεσε η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα για τη μεγάλη μείωση που παρατηρείται στην παραγωγή καστάνου εξαιτίας προσβολής των καστανόδεντρων από την ασθένεια της φαιάς σήψης καστάνου στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι, όπως αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, επί του παρόντος δεν υπάρχει αποτελεσματικό μέτρο αντιμετώπισης της ασθένειας και τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια των επιστημόνων να εντοπιστεί η αιτία που προκαλεί τη συγκεκριμένη ασθένεια και να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της.

Επιφυλάχθηκε μάλιστα να παρουσιάσει εν ευθέτω χρόνω μία ολοκληρωμένη δράση για τους τρόπους προσέγγισης του προβλήματος που έχει ανακύψει.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα