Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 12:30

Αποζημίωση στο 100% στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο ζητά ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Αποζημίωση στο 100% στις ζημιές που έχουν υποστεί οι πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο ζητά ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης από τον ΕΛΓΑ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

"Συνάδελφοι, για ακόμη μια φορά βρεθήκαμε οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι απροστάτευτοι στο έλεος του καιρού. Ο ανεμοστρόβιλος, η έντονη βροχόπτωση με δυνατό αέρα, που έπληξε τμήματα του νομού δείχνει πόσο επίκαιρα και αναγκαία είναι τα αιτήματα μας για τον ΕΛΓΑ.

Η καταστροφή θα επιφέρει νέα μεγάλη απώλεια στο είδη κουτσουρεμένο εισόδημά μας λόγω των απαράδεκτων τιμών κάτω από το κόστος παραγωγής, της αποτυχημένης προπέρσινης δακοκτονίας, της ζημιάς στην ανθοφορία από τον πρωτοφανή καύσωνα του Μαΐου. Τα στοιχεία της φύσης παραμένουν ένας ανίκητος αντίπαλος του αγρότη. Η όποια προστασία από τη μεριά της πολιτείας παραμένει ανύπαρκτη. Δεν μασάμε πια στο παραμύθι του ''δεν υπάρχουν χρήματα", γιατί την ίδια στιγμή παρατηρούμε να κατασπαταλούνται δισεκατομμύρια ευρώ από τη δική μας και των εργαζομένων φοροαφαίμαξη, σε επιδοτήσεις προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου, των καναλάρχων, για την συμμετοχή μας στη Νατοϊκή συμμαχία των φονιάδων.

Απαιτούμε ο ΕΛΓΑ που χρυσοπληρώνουμε οι αγρότες να αποζημιώσει άμεσα και στο 100% τις ζημιές που έχουμε υποστεί!

- Να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι, στο πραγματικό ύψος των ζημιών, τόσο στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, όσο και σε υποδομές (σπίτια, στάβλοι, αποθήκες, περιφράξεις. μηχανήματα και οχήματα) στο 100% της ζημιάς.

- Ο ΕΛΓΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση να κάνει την καταγραφή. Οι αποζημιώσεις να δοθούν άμεσα, ανεξαρτήτως από το αν ήταν δηλωμένες οι καλλιέργειες στον ΕΛΓΑ, ανεξαρτήτως από το αν χρωστάνε οι συνάδελφοι αγρότες.

- Εδώ και τώρα αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά και πλήρως και χωρίς καμία καθυστέρηση στις ανάγκες των αγροτοκτηνοτρόφων για την πλήρη κάλυψη και προστασία της φυτικής και ζωικής παραγωγής. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

- Οι πληγέντες συνάδελφοι να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ. Να παγώσουν τα χρέη τους σε Εφορία και σε ΟΓΑ, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Έκτακτη επιχορήγηση του δήμων για αποκατάσταση ζημιών."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα