Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 14:22

Προσπάθεια για ένταξη της μαύρης κορινθιακής σταφίδας στον διεθνή κατάλογο της UNESCO

Σύσκεψη με στόχο την ανάδειξη της σταφίδας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή των Ελλήνων, μεταξύ της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και μελών της προσωρινής διοίκησης του «Ομίλου Φίλων Σταφίδας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Ηλίας Ανδριόπουλος, Ανδρέας Βαρώτσος και Γιώργος Πεντάρης και αποτέλεσε συνέχεια αυτής που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα στην Ηλεία.

Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για δράσεις που μπορούν ν’ αναπτυχθούν ώστε να ενισχυθεί η παρουσία και ο ιστορικός και πολιτιστικός ρόλος της σταφιδοκαλλιέργειας με παράλληλη ανάδειξη των θρεπτικών συστατικών της σταφίδας, που την καθιστούν σημαντικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής.

Κομβικό σημείο της συζήτησης ήταν η υπουργική απόφαση της ένταξης της μαύρης κορινθιακής σταφίδας στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αναφέρθηκαν τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να γίνουν από όλους τους συλλογικούς φορείς και ιδιώτες, προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξή της στον διεθνή κατάλογο της UNESCO.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα