Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 09:45

Έξυπνη γεωργία και εκπαιδευτικά προγράμματα για αγρότες στην Μεγαλόπολη

Το ενδεχόμενο εφαρμογής της έξυπνης γεωργίας στην περιοχή της Μεγαλόπολης εξετάζεται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής - σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε ειδική τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, εκπροσώπων του Ιδρύματος και στελέχους του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων ΑΓΣ.

Το αντικείμενο της συνάντησης αφορούσε την ανάπτυξη της έξυπνης γεωργίας και τις δυνατότητες για την ενίσχυση από το συγκεκριμένο Ίδρυμα μιας τέτοιας δραστηριότητας στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα ανάληψης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, συζητήθηκε η συνεργασία των έξι Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Πελοποννήσου με την ΑΓΣ, ιδιαίτερα σε θέµατα του αγροδιατροφικού τοµέα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα