Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 17:30

Επιμελητήριο Αχαΐας: Νέο πρόγραμμα για ΠΟΠ οίνους

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ήδη έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα για ΠΟΠ οίνους Αχαΐας το 2015 με πολύ μεγάλη επιτυχία και προχωρά και σε δεύτερο σχετικό πρόγραμμα με σκοπό να βοηθήσει το άνοιγμα των ξένων αγορών στον κλάδο.

Με βάση τη νέα ΚΥΑ η κοινοτική και εθνική συμμετοχή ανέρχεται σε 90% ενώ η ιδιωτική σε 10%. Η ιδιωτική συμμετοχή θα καλυφθεί από την Περιφέρεια, τα Επιμελητήρια και τις συμμετέχουσες οινοποιητικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα οι ΠΟΠ οίνοι αλλά και οι ΠΓΕ που παράγονται στην Αχαΐα και Ηλεία θα έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει δράσεις επικοινωνίας στο διαδίκτυο και σε κλαδικά έντυπα, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στις αγορές στόχους και ειδικά masterclasses, αλλά και προσκλήσεις επαγγελματιών και αγοραστών. Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνεται και ένα ταξίδι στην αγορά ή αγορές του προγράμματος για ένα στέλεχος κάθε οινοποιείου ετησίως.

Οι προτεινόμενες αγορές στόχοι είναι οι Ιαπωνία και Κορέα και εξετάζονται επίσης δράσεις σε ΗΠΑ και Καναδά. Το ακριβές πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με τη συμμετοχή των οινοποιείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Υπογραμμίζεται ότι τα οινοποιεία που θα δηλώσουν συμμετοχή δεν θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν πρόταση για χρηματοδότηση για την ίδια αγορά και τους ίδιους ΠΟΠ ή ΠΓΕ οίνους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ για την υποβολή μιας πρότασης για προβολή ζώνης θα πρέπει τα οινοποιεία που δεν συμμετέχουν αλλά δίνουν τη συγκατάθεση τους να παράγουν το 60% της υπολειπόμενης ποσότητας των οίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Αλέξανδρο Αραμπατζή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλ. 6944368122 ή την κα Νόρα Νικολοπούλου στο Επιμελητήριο Αχαΐας τηλ. 2610 277 779 (εσωτ 11) και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα