Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 12:37

Πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας με ανακοίνωσή του καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Πυλίας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Τρίπολη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Καλούμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Πυλίας να συμμετάσχουν μαζικά στη μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φλεβάρη ώρα 6 μ.μ. στην Τρίπολη με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Τσίπρα στην φιέστα του αναπτυξιακού συνεδρίου, για να εξαγγείλει τα νέα ψέματα περί  "ανάπτυξης" της Πελοποννήσου.

Ήδη, σε συνεννόηση με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους πήραμε αποφάσεις συμμετοχής, ενώ κλιμάκια αγροτών κάνουν περιοδείες στα χωριά καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Ο πρωθυπουργός των φόρων, δεν μπορεί να αποκρύψει την άγρια φορολογία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ και  ΕΛΓΑ, τα κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια που σημαίνει πάνω από 60% απώλεια του εισοδήματός μας.

Ο πρωθυπουργός του ψεύδους δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βλέπουν το μόχθο τους να μην έχει αντίκρισμα και το εισόδημά τους να μειώνεται σταθερά και δραματικά κάθε χρόνο, ότι οι εργαζόμενοι με τους μειωμένους μισθούς και τις ευέλικτες μορφές εργασίας ζουν στα όρια της φτώχειας, ότι οι αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν ο ένας πίσω από τον άλλο τα μαγαζιά τους, ότι οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας.

Χαράζουν το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Τα περισσότερα προϊόντα καρκινοβατούν, ενώ το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνει και οι ζημιές στην παραγωγή είτε δεν καλύπτονται είτε αποζημιώνονται με ψίχουλα από τον αντιδραστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παλεύει να ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστική ανάπτυξη προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.

Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η "ανάπτυξή τους" δεν χωράει στις ανάγκες μας, θα μας βρίσκει απέναντί της στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας την επιβίωσή μας με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα