Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 12:30

Η Νέα ΚΑΠ και η αγροτική παραγωγή στο προσκήνιο σήμερα στην Καλαμάτα, παρουσία κλιμακίου της Ν.Δ.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική και γενικότερα η αγροτική παραγωγή αποτελεί κύριο αντικείμενο της σημερινής επίσκεψης κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Ενόψει της απογευματινής (19:00) διαβούλευσης πάνω στη νέα ΚΑΠ, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα "Αλ. Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου, στην Καλαμάτα, το πρωί περιόδευσε σε αγροτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος επισκέφθηκε κι εκπροσώπους φορέων, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Κατά τη συνάντησή τους επισημάνθηκαν οι ανάγκες που έχουν προκύψει στο νομό πάνω στον πρωτογενή τομέα, με τον κ. Σκρέκα να ενημερώνει από την πλευρά του για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία Περικλής Μαντάς, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπασακίδης, Γιάννης Μπάκας και Ελένη Αλειφέρη,καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης. στον κ. Σκρέκα προσφέρθηκαν ως δώρο τοπικά προϊόντα και βιβλία για την ιστορία του τόπου.  

Κώστας Σκρέκας: "Ενίσχυση και η στήριξη του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών"
Ο κ. Σκρέκας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνάντηση και την συνομιλία χαρακτήρισε την πόλη της Καλαμάτας και τη Μεσσηνία ως "πανέμορφο τόπο".
Μάλιστα, αποκάλυψε πως έχει ρίζες στη Μεσσηνία καθώς η μητέρα του κατάγεται από το Ασπρόχωμα.
Ακολούθως, δήλωσε: "Άκουσα με πολλή προσοχή τα θέματα που αφορούν τις βασικές καλλιέργειες και τα εμβληματικά προϊόντα του τόπου, το λάδι, την ελιά, τα σύκα, οπωροκηπευτικά προϊόντα. Ενημέρωσα για το τι μέλλει γενέσθαι για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, τη νέα περίοδο.
Στόχος της κυβέρνησής μας και του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μέσα από ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο για τη στήριξη του αγροτικού τομέα είναι η ενίσχυση και η στήριξη του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών, η προσέλκυση και η είσοδος στον πρωτογενή τομέα νέων ανθρώπων, νέας ηλικίας και βέβαια η προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές και όχι μόνο εδώ, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και σε όλο το κόσμο.

Η διαχείριση του νερού
"Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της διαχείρισης του νερού" πρόσθεσε ο υφυπουργός πάνω στα ζητήματα που πρέπει να διαχειριστεί το υπουργείο και συνέχισε λέγοντας: "Δυστυχώς έχουμε πλημμύρες και πολύ νερό όταν δεν το χρειαζόμαστε και ξηρασίες και έλλειψη νερού όταν το χρειαζόμαστε γι' αυτό και εμείς ως κυβέρνηση εκπονούμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης των αγροπεριβαλλοντικών υποδομών έτσι ώστε επιτέλους να δημιουργήσουμε και να κατασκευάσουμε με αγροτικές υποδομές εγγυοδοτικά έργα, ταμιευτήρες που θα συλλέγουν το βρόχινο νερό και κλειστά έξυπνα αρδευτικά δίκτυα που θα βοηθούν τους αγρότες να αρδεύουν τα κτήματα και τις καλλιέργειες τους με χαμηλό κόστος παραγωγής και με πολύ λιγότερο νερό από αυτό που χρησιμοποιούμε σήμερα".

Θανάσης Βασιλόπουλος: "Ο ενημερωμένος αγρότης είναι και πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις"
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, αφού καλωσόρισε τον κ. Σκρέκα στο δημαρχείο, ανέφερε: "Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της παρουσίασης και της προώθησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Συζητήσαμε μαζί του τα θέματα που αντιμετωπίζουμε εδώ στον αγροτικό τομέα, εξηγήσαμε ότι για την περιοχή μας ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός άξονας για την τοπική μας οικονομία. Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να λυθούν όσα επιλύονται".

Με τη σειρά του ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Π. Μαντάς, σημείωσε μεταξύ άλλων πως "τα βασικά μας προϊόντα που παράγουμε ως νομός είναι σε μια δύσκολη συγκυρία. Με το υπουργείο -που με λύσεις που θα υλοποιήσει άμεσα- θα στηρίξουμε τους παραγωγούς που έχουν πραγματικά ανάγκη".

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα