Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 20:03

Διαμαρτυρία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Την αποκατάσταση της αδικίας απέναντι στον αγροτικό κόσμο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο οποίο υπογραμμίζει πως υπάρχει αδικία σε βάρος της περιφέρειάς του καθώς εκτιμά πως είναι ιδιαίτερα χαμηλό το ποσοστό που της  αντιστοιχεί σε αντίθεση με υψηλότερα ποσοστά άλλων περιφερειών στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014 -2020 για τους επιλαχόντες.

Αναλυτικά αναφέρει η επιστολή: "Πληροφορήθηκα σήμερα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020 το ύψος του συνολικού ποσού της προγραμματικής υπερδέσμευσης ανά Περιφέρεια στο πλαίσιο το υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014 -2020 για τους επιλαχόντες. Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου, καθώς η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αδικείται σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες της χώρας.
Από τα στοιχεία που διαθέτω προκύπτει ότι το ποσό υπερδέσμευσης που λαμβάνει η Περιφέρεια ΑΜΘ αποτελεί μόλις το 9,57% του αρχικού προϋπολογισμού που της διατέθηκε, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες που λαμβάνουν ποσά αυξημένα από 13,67% έως και 59,29% του αρχικού τους προϋπολογισμού. Επιπλέον, όλες οι διαδικασίες προχώρησαν χωρίς ποτέ να έχουμε ενημερωθεί ή ερωτηθεί σχετικά.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μια κατά βάση αγροτική Περιφέρεια με υψηλά ποσοστά ανεργίας και βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης μεταξύ των Περιφερειών της χώρας όσον αφορά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τους. Ο αγροτικός τομέας συνεπώς αποτελεί μια από τις κύριες δυνατότητες για απασχόληση και αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας. Τόσο η Διοίκηση της Περιφέρειας όσο και ο αγροτικός κόσμος της περιοχής περιμέναμε την υποστήριξη σας".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα