Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 20:04

Βουλή: Επιδότηση του αγροτικού ημερομισθίου για Έλληνες εργάτες πρότεινε ο Βελόπουλος

Με αναφορά στη συμπεριφορά της Τουρκίας, ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού», ενώ πρότεινε επιδότηση του αγροτικού ημερομισθίου για Έλληνες εργάτες.

 «Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στο έθνος και την Iστορία, να απαντήσουμε και επιτέλους να συνεννοηθούμε για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για την χώρα μας», είπε ο κ. Βελόπουλος προσθέτοντας ότι εάν η Ελληνική Λύση ήταν κυβέρνηση, μετά την απόφαση της Τουρκίας να οργανώσει προσευχή στην «Aγιά Σοφιά», θα είχε απαγορεύσει την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων.

«Κάποιος πρέπει να σταματήσει τον κ. Ερντογάν. Κι’ αυτή δεν είναι ούτε η Δύση, ούτε η Ρωσία, ούτε η Γερμανία, ούτε κανείς. Ο μόνος που θα σταματήσει την Τουρκία είναι οι Έλληνες και η Ελλάδα», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Μιλώντας επί της ουσίας του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφαιρεί κονδύλια από επενδύσεις που πρέπει να κάνουν οι δήμοι για να καλύψει οφειλές, και υποστήριξε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ταμείο των δήμων. Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του με την επιτάχυνση της χρηματοδότησης των ΜΚΟ, η οποία προβλέπεται από διάταξη του νομοσχεδίου και διερωτήθηκε «πόσες ΜΚΟ έχουν κλείσει και αν η τουρκική ΜΚΟ εξακολουθεί να υπάρχει στη Λέσβο». Διαφώνησε επίσης με τη χρήση κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για εξόφληση των οφειλών των δήμων («αντί να πάνε τα χρήματα στον πρωτογενή τομέα», όπως είπε) όπως και με την αυτοδίκαιη παράταση αδειών εργασίας στους μετανάστες που εργάζονται στην αγροτική οικονομία, και πρότεινε την επιδότηση του ημερομισθίου σε Έλληνες εργάτες στις αγροτικές εργασίες. «Δώστε εξήντα ευρώ μεροκάματο σε Έλληνες, τριάντα το ελληνικό κράτος και τριάντα ο αγρότης, για να μην χρειαζόμαστε ξένα εργατικά χέρια», τόνισε.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας: «Τα 33 δισ. ευρώ είναι μια ιστορική ευκαιρία. Να γίνει ένα πραγματικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και όχι να πετάμε από εδώ και από κει τα χρήματα όπως σε voucher. Όχι παροχή υπηρεσιών, είναι ριψοκίνδυνη παραγωγή. Καλέστε μας να κάνουμε προτάσεις», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε ότι ο ίδιος προτείνει δυο πυλώνες: την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας.

«Η Ελλάδα χρειάζεται πολεμική βιομηχανία γιατί έχει έναν εχθρό ανατολικά, αλλά και γιατί μπορεί να γίνει εξαγώγιμο αγαθό», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην Επιτροπή για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης 200 ετών από το 1821, ζήτησε από την κυβέρνηση να την αλλάξει: «Την επιτροπή αυτή να την καθαρίσετε. Είναι ο κόπρος του Αυγείου. Την μία δεν βάζουν τη σημαία στο σήμα, μια ο Καποδίστριας είναι δικτάτορας, ο Καραϊσκάκης είχε έρωτες, τα κρυφά σχολειά δεν υπήρχαν. Αυτή δεν είναι επιτροπή για το 1821. Είναι επιτροπή της εθνικής λοβοτομής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε ακόμη για θέματα τουρισμού, και υποστήριξε ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει αναρτήσει λίστες με νησιά «υψηλής επικινδυνότητας, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στα νησιά αυτά να εκβιάζονται από tours operators για να κατεβάσουν τις τιμές.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, άσκησε κριτική στον υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας ότι ο κ. Δένδιας τον κατηγορεί ως ακροδεξιό ενώ αντιγράφει το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης και κατασκευάζει φράκτη στον Έβρο.

«Εμείς δεν θέλουμε φράκτη, θέλουμε τείχος. Σταματήστε να κολλάτε ταμπέλες, γιατί θα μπορούσα κι εγώ όπως με λέτε ακροδεξιό να πω κάποιον 'προδότη', αλλά δεν θα το κάνω. Γιατί αν το πω, θα πρέπει να τον πάω στο δικαστήριο και να τιμωρηθεί και εδώ δεν είναι δικαστήριο» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα