Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 17:56

ΟΣΔΕ: Έγκυρα, έγκαιρα και με μειωμένο κόστος έως και 50% στη ΣΥΚΙΚΗ (Βίντεο)

ΟΣΔΕ: Έγκυρα, έγκαιρα και με μειωμένο κόστος έως και 50% στη ΣΥΚΙΚΗ (Βίντεο)

Στις εγκαταστάσεις της στο 6ο χλμ. Καλαμάτας - Μεσσήνης, στον Αριστομένη αλλά και σε νέο γραφείο στη Μεσσήνη εξυπηρετεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Μεσσηνίας η ΣΥΚΙΚΗ, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης. Στόχος είναι η μείωση του κόστους της διαδικασίας για τον κάθε παραγωγό και κτηνοτρόφο, μέλος ή μη μέλος της ΣΥΚΙΚΗΣ, όπως επισημαίνει -μιλώντας στην "Εύφορη Γη" και την Κέλλυ Δημητρούλια- ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού Γιώργος Αγγελόπουλος. Η ανταπόκριση των παραγωγών είναι σημαντική και ήδη έχουν προχωρήσει τη διαδικασία οι μισοί παραγωγοί που ανταποκρίθηκαν συνολικά κατά το προηγούμενο έτος.

Συμπληρωματικά αναφορικά με το ΟΣΔΕ, ο κ. Αγγελόπουλος επισημαίνει την ανάγκη να δοθεί πολύ σύντομα προκαταβολή της ενίσχυσης, προκειμένου οι παραγωγοί να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ειδικά όσον αφορά στην υποστήριξη των καλλιεργειών τους. "Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική όσο πιο σύντομα δοθεί θα βοηθήσει γενικότερα τους παραγωγούς ότι σε όλες τις καλλιέργειες όχι μόνο στης συκιάς" τονίζει.

Δείτε το βίντεο:

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/LYOjAs3rHX8}

Ειδικότερα όσον αφορά στις αιτήσεις ΟΣΔΕ που διεκπεραιώνει η ΣΥΚΙΚΗ, εξηγεί ο κ. Αγγελόπουλος πως "Ακόμα και εν μέσω της καραντίνας που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα έως και τώρα σε μεγάλο βαθμό η ΣΥΚΙΚΗ κατάφερε, παρ'  ότι εργαζόμασταν σε καθεστώς τηλεργασίας για τις υπόλοιπες ενασχολήσεις μας, να γίνουν σχεδόν οι μισές αιτήσεις από αυτές τις οποίες είχαμε κάνει το περασμένο έτος". Και αυτό επετεύχθη "Με συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς".

Πλέον, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των παραγωγών, λειτουργούν, πέραν των κεντρικών εγκαταστάσεων και το ΚΥΔ στον Αριστομένη, όπως ξεκινά και το υποκατάστημα στη Μεσσήνη, ώστε να μπορούν όλοι οι παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή να έχουν μία πιο άμεση πρόσβαση κι εξυπηρέτηση.

Σημειώνει δε πως: "Τα μέλη μας ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα μας να κάνουν την ενεργοποίηση δικαιωμάτων στην ΣΥΚΙΚΗ. Πάγια θέση της διοίκησης και του προέδρου Παναγιώτη Παπαγεωργίου ήταν η ενασχόληση μας με αυτό το αντικείμενο για να μειώσουμε το κόστος. Έχουμε ένα ανταγωνιστικό τιμοκατάλογο και όταν μιλάμε για τα μέλη της ΣΥΚΙΚΗΣ, υπάρχει μια αισθητή μείωση της τάξης του 50%".

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η ενασχόληση της ΣΥΚΙΚΗΣ με αυτό το αντικείμενο είχε στόχο πέραν της μείωσης του κόστους και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός πως "σε αποτυπώσεις αποσφαλμάτωσης η ΣΥΚΙΚΗ κατείχε μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες".

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Διαβάστε ακόμα

ΣΥΚΙΚΗ: Κανένας εντομολογικός εχθρός δεν απειλεί τη συκοπαραγωγή - Προβληματίζει η ανομβρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Υποβολή αιτήσεων ΟΣΔΕ στη ΣΥΚΙΚΗ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022