Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 21:26

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας: Να ενταχθεί ο κτηνοτροφικός κλάδος στους ΚΑΔ

Έντονη είναι η αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, μετά τη μη ένταξη των κτηνοτρόφων και των αγροτών στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, στους νέους αντίστοιχους ΚΑΔ που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.

"Τα αρνιά και τα κατσίκια είναι απούλητα και όσα έχουν πουληθεί ή πωλούνται, οι τιμές είναι εξευτελιστικές και πολύ κάτω του κόστους" αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή που έστειλε ο ΣΕΚ στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο ΣΕΚ ζητάει την άμεση ένταξη του κλάδου στους ΚΑΔ καθώς και την στήριξή του με ενεργοποίηση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (deminimis) καθώς και την οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων για διάθεση αρνιών και κατσικιών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, "οι βιομηχανίες και οι μονάδες μεταποίησης γάλακτος - τυριών μπαίνουν στις πληττόμενες επιχειρήσεις, όμως εμείς που παράγουμε το γάλα ΟΧΙ". "Σε όσους εντάσσονται στους ΚΑΔ αναστέλλονται για τέσσερις τουλάχιστον μήνες οι ασφαλιστικές εισφορές, οι πληρωμές σε εφορίες, τράπεζες κ.α.. Οι επιταγές των πληττόμενων μεταφέρονται 75 ημέρες πίσω, οι δικές μας επιταγές ΟΧΙ" διαμαρτύρεται ο ΣΕΚ.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα