Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 10:54

Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ: Τεράστιο λάθος η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα χωράφια

Η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στην παραγωγή, στο ενδεχόμενο επιβολής ΕΝΦΙΑ και στα αγροτεμάχια.

Σύμφωνα με τη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ: "Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιβάλλει ΕΝΦΙΑ και στα αγροτεμάχια, επιχειρώντας να ισοσταθμίσει τις απώλειες από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού υπήρξε η σχετική ενημέρωση συνολικά για τα θέματα της υπερφορολόγησης και της νέας επικείμενης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών (από το 14 στο 16%), τονίστηκε ότι η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα χωράφια θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους αγρότες, τόσο για τους κατά κύριο επάγγελμα που η υπερφορολόγηση έχει καταστήσει σχεδόν ασύμφορες τις εκμεταλλεύσεις όσο και για τους μη κατά κύριο επάγγελμα, που φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, αφού δεν υπάρχει αφορολόγητο όριο.

Η επιπλέον αφαίμαξη 200 εκατομμυρίων ευρώ από τον αγροτικό κόσμο θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση του κλάδου, καθώς οι φοροδοτικές αντοχές έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί την κυβέρνηση να δει την πραγματικότητα και να εγκαταλείψει κάθε τέτοια σκέψη.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή της για κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί, την οποία και έχει επαναλάβει αμέτρητες φορές, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στη σχετική απόφαση, θέτοντας τον κλάδο προ αδιεξόδων."

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα