Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 12:19

Ενημέρωση και προβληματισμοί στην ημερίδα για τις προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία (video)

Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις αλλά και προβληματισμοί στην ετήσια ανοικτή ημερίδα “Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2017” που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Horizon Blu, στην Καλαμάτα.

Στην εκδήλωση, ο τέως Πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δημήτρης Βελισσαρίου, ανέπτυξε τις προοπτικές του αγροτικού τομέα, ο Δρ. Αναστάσιος Δάρρας, επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Πελοποννήσου, παρουσίασε στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά σπάνια φαρμακευτικά φυτά που φύονται στον Ταΰγετο, ο κ. Σωτήρης Λυμπερόπουλος, συνιδιοκτήτης της εταιρίας “ΡΑΔΙΚΙ” μίλησε για τη σύσταση και εξέλιξη της εταιρίας, ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας και πρόεδρος της Εθελοντικής Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ανάβρας και στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη και τέλος ο κ. Ντίνος Στεργίδης, πρόεδρος του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου “Athena”, τόνισε τη σημασία των διαγωνισμών και τις προοπτικές που ανοίγουν.

Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό. Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης. Την ημερίδα διοργάνωσε το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που στοχεύουν να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης.

Περισσότερα στο e magazine Εύφορη Γη

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα