Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 20:27

Σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού για τα φετινά προβλήματα της ελαιοπαραγωγής

Σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του, σύμφωνα με ανακοίνωσή του την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 μμ για την οργάνωση του αγώνα του με αφορμή την καταστροφή των καλλιεργειών από τον δάκο και το γλοιοσπόριο τη μία χρονιά και την δεύτερη από τις χαμηλές  τιμές.

Στην σύσκεψη θα ζητηθούν τα εξής:

- Κάλυψη του εισοδήματος των παραγωγών που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών

- Κατώτερη εγγυημένη τιμή για το λάδι που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και αφήνει εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Φτηνό προϊόν για τις λαϊκές ανάγκες.

- Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας.

- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει και να ασφαλίζει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

- Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της παραγωγής.

- Απαιτείται από την κυβέρνηση όπως αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Χνδρινών "Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των αγροτοδικείων. Να πάψουν οι διώξεις, η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Καλούμε τους αγρότες να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουμε τις επόμενες μέρες" .

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα