Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 07:16

Σύσκεψη στο Δήμο Μεσσήνης για την αποζημίωση των αγροτών

Ευρεία σύσκεψη με κύριο θέμα τον τρόπο αποζημίωσης των αγροτών από τη μείωση που υπέστησαν στην παραγωγή τους λόγω του καύσωνα και της παρατεταμένης ανομβρίας, σε συνδυασμό με την πρόσφατη χαλαζόπτωση, κυρίως στις συκιές και τα ελαιόδεντρα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δήμο Μεσσήνης.

Η σύσκεψη έγινε μεταξύ του δημάρχου Μεσσήνης Γεώργιου Τσώνη και του διοικητή του ΕΛΓΑ  Θεοφάνη Κουρεμπέ, ο οποίος συνοδευόταν από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλία Αγγελόπουλο, τον επόπτη του ΕΛΓΑ Μεσσηνίας Μανώλη Ηλιόπουλο και τη γεωπόνο του ΕΛΓΑ  Έφη Θεοδωρακοπούλου.

Από το Δήμο Μεσσήνης παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Κοτταρίδης, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος και η γεωπόνος του δήμου Μαρία Παπαθανασοπούλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Θανάσης Αθανασόπουλος, ο  διευθυντής του ΚΕΠΥΕΛ Παναγιώτης Αλευράς, ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ο διευθυντής της Συκικής Γιώργος Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Κατσούλης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Τσώνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος προκειμένου να δρομολογήσει σημαντικά αρδευτικά έργα τα οποία θα βοηθήσουν στο μέλλον στην αντιμετώπιση της ξηρασίας και της ανομβρίας ως αποτέλεσμα της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής, ενώ ο κ. Κουρεμπές δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα ανωτέρω ζητήματα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα