Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 12:29

Ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων και στήριξη των αληθινών παραγωγών συζητήθηκαν στην Πέλλα

Στην κυβερνητική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων και στην ανάγκη πιστοποίησης και προστασίας του επαγγέλματος του αγρότη, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειος Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πέλλα, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.

Ο κ. Κόκκαλης παρέστη σε ανοιχτή εκδήλωση στη Σκύδρα για παραγωγούς και αγροτικούς φορείς, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης, ο Βουλευτής Ημαθίας Γεώργιος Ουρσουζίδης, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος Λευτέρης Γίτσας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, προϊστάμενοι υπηρεσιών και εκπρόσωποι φορέων.
Ο κ. Κόκκαλης στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην κυβερνητική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων μέσω της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού. Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στα οφέλη από τις ρυθμίσεις του νόμου για την πληρωμή των νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων εντός 60 ημερών και για την επιβολή ταυτότητας στο γάλα και στο κρέας, ενώ επισήμανε την ανάγκη για μια δικαιότερη κατανομή των ενισχύσεων στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την ανταμοιβή του ενεργού κατ’ επάγγελμα αγρότη, ο οποίος αγωνίζεται σκληρά στα χωράφια και τα ποιμνιοστάσια. Τέλος, ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη πιστοποίησης και προστασίας του επαγγέλματος του αγρότη, ώστε ο αληθινός παραγωγός να έχει διαφορετική αντιμετώπιση τόσο από την πολιτεία, όσο και από τους καταναλωτές.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Κόκκαλης, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας, συνάντησε εκπροσώπους αγροτικών φορέων της περιοχής όπως τον Πρόεδρο του Α.Σ. Γιαννιτσών και τον Πρόεδρο του Α.Σ. Φλαμουριάς. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αλλά και τον πρωτογενή τομέα ευρύτερα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα