Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 20:17

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην Τρίπολη για την τιμή του γάλακτος

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στις 12 το πρωί, καλεί τους κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) για την μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου και του γίδινου γάλακτος.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΟΑΣΠΠ, όλο το προηγούμενο διάστημα, οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες μπροστά στην κερδοφορία τους, ασκούν πίεση για μείωση της τιμής του γάλακτος, ενώ την ίδια στιγμή εισάγουν γάλα κυρίως από τα Βαλκάνια.
Στόχος της κυβέρνησης- Ε.Ε- μονοπωλίων, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι να προχωρήσει πιο γρήγορα η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων. Οι ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα, τα πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια, η υπέρογκη φορολογία, η μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα και άλλα χαράτσια, φέρνουν πιο κοντά το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.
Τέλος, η ΟΑΣΠΠ με την ανακοίνωσή της, καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να αντισταθούν, απαιτώντας: Κατώτατη εγγυημένη τιμή στο γάλα και στο κρέας, άμεση πληρωμή των προϊόντων με την παράδοση, να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων στα οποία η χώρα μας είναι πλεονασματική και κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και τα αγροτικά εφόδια.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα