Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 21:38

Γλοιοσπόριο: "Ραβδίστε ότι ξέμεινε, ραντίστε πριν την άνθιση" - Οδηγίες για τους παραγωγούς από τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας (εκπομπή Εύφορη Γη)

Ραβδίστε τον ελαιόκαρπο που ξέμεινε στα κλαδιά μετά τη συγκομιδή -αποτελεί εστία μόλυνσης- και φροντίστε να κάνετε την πρώτη επέμβαση πριν ανθίσουν οι ελιές. Βασικές οδηγίες που θα πρέπει να τηρήσουν όσοι θέλουν να προλάβουν άλλη πανωλεθρία στον ελαιώνα τους, εξαιτίας του γλοιοσπορίου.

Το γλοιοσπόριο της ελιάς ήρθε για να μείνει και όσο οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξάπλωσή του τόσο θα αυξάνουν οι δύσκολες χρονιές για το ελαιόλαδο. Η ΔΑΟΚ Τριφυλίας και ο διευθυντής της Αντώνης Παρασκευόπουλος επιμελήθηκαν ένα εξαιρετικό τετρασέλιδο έντυπο,μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα με τη συνεργασία επιστημονικών φορέων, ώστε με απλάλόγια να κατανοήσει ο παραγωγός τις οδηγίες, να αναγνωρίσει τα συμπτώματα και να εφαρμόσει τις μεθόδους.

Περισσότερα στο 9 τεύχος του περιοδικού "Εύφορη Γη"

Δείτε το βίντεο της εκπομπής "Εύφορη Γη" (μέρος 2ο)

Δείτε ακόμα: Με συνέργειες και ενημέρωση αντιμετωπίζει το γλοιοσπόριο ο "Νηλέας" - Ελπίδα στο πείσμα των νέων (εκπομπή Εύφορη Γη) μέρος 1

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα