Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 03:15

«Εύφορη Γη»: Αντιμετωπίζοντας τον δάκο και το γλοιοσπόριο (βίντεο εκπομπής - φωτο)

Ο δάκος και το γλοιοσπόριο μπορεί να «πλήγωσαν» ένα σημαντικό μέρος της φετινής ελαιοπαραγωγής. Οι παραγωγοί όμως δεν το βάζουν κάτω κι επιμένουν για ένα ποιοτικό ελαιόλαδο.

Ετσι, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου μας, με δεδομένο πως η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα της οικονομίας του τόπου μας, η εκπομπή «Εύφορη Γη», με την Κέλλυ Δημητρούλια, παρουσιάζει απόψεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση των εχθρών της ελιάς, που φέτος κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στην παραγωγή.

Οσο και αν στον τόπο μας παραμένει ψηλά στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, αναζητούμε τρόπους για την θωράκιση του άριστου προϊόντος, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά βασικούς εχθρούς της ελιάς. Μαθαίνουμε μυστικά για καλύτερη και πιο ποιοτική απόδοση στο μέλλον, με τον παραγωγό να μπαίνει… ενεργά πλέον στο παιχνίδι της πρόληψης, για να απολαμβάνουμε ένα άριστο προϊόν και παράλληλα να προασπίζουμε την ποιότητα που έχει κάνει ξεχωριστό στις αγορές το δικό μας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Σημαντικό όπλο για τους παραγωγούς, που έρχονται αντιμέτωποι με την αδυναμία συντονισμένης δράσης από την Πολιτεία, είναι οι απόψεις και οι προτάσεις ειδικών, όπως γεωπόνων και χημικών.
Σ' αυτή την εκπομπή μιλούν ο ελαιοτριβέας Γιάννης Δημητρακόπουλος, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας Γιάννης Βορβίλας και Απόστολος Ζωντανός αντίστοιχα, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος, ο καθηγητής Εντομολογίας  του ΤΕΙ Πελοποννήσου Γιώργος Σταθάς και ο χημικός Γώργος Καραγγελής.
Μαθαίνουμε για τεχνικές καλλιέργειας και μυστικά προστασίας του ελαιολάδου μας. Βλέπουμε μετρήσεις ποιότητας και οξύτητας και παίρνουμε τη σκυτάλη για την προάσπιση της ποιότητας και της αγοραστικής δύναμης του ελαιολάδου μας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα