Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 17:04

Δείτε αυτή την Τρίτη στην «Εύφορη Γη»: "H αλιεία και οι προοπτικές του αλιευτικού τουρισμού" (βίντεο - φωτό)

Ο αλιευτικός τουρισμός άπλωσε τα δίχτυα του και περιμένει καλή… ψαριά, προσφέροντας στον τουρισμό μια εναλλακτική επιλογή, σε καιρούς που χρειάζεται ενίσχυση το πενιχρό σήμερα εισόδημα των ψαράδων, που παλεύουν για το μεροκάματο. Σ’ αυτή την εκπομπή «Εύφορη Γη», την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 9.50 το βράδυ, στην τηλεόραση Μεσόγειος, μιλούν ο εμπνευστής της πλατφόρμας «fishingtrips» Γιώργος Λουρδής και ψαράδες της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας, οι οποίοι περιμένουν η θάλασσα να βγάλει καλή… ψαριά.


Οι αλιείς αρχικά μας ξεναγούν στον Μεσσηνιακό Κόλπο και μας μεταφέρουν την εμπειρία τους. Μας μιλούν για τη μείωση των αλιευμάτων, για τις φώκιες και τα δελφίνια που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στον κλάδο και στα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Το σίγουρο είναι πως αναζητούν εναλλακτική για την επιβίωσή τους.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής παρουσιάζεται όλος ο σχεδιασμός του αλιευτικού τουρισμού και η καινοτομία στη λειτουργία μιας πλατφόρμας ανάπτυξής του. Μια δυνατότητα που απολαμβάνουν ψαράδες και τουρίστες σε άλλες χώρες, αλλά εδώ «ανοίγονται πανιά» βάσει του πλαισίου που πρόσφατα θεσπίστηκε και μένει να αξιοποιηθεί, να συζητηθεί, ενδεχομένως και να βελτιωθεί, για να προσφέρει κάτι καλύτερο στους ανθρώπους που ζουν τη θάλασσα.
Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα