Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 19:01

Όλα τα λεφτά πήρε η Τριφυλία για επενδύσεις σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις (Βίντεο)

Πάνω από το 60% των επιδοτήσεων που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για Σχέδια Βελτiιώσεις μέσω του ΕΣΠΑ απορροφήθηκαν μόνο από τους παραγωγούς της επαρχίας Τριφυλίας στη Μεσσηνία. Πρόκειται για 60 επενδυτικά προγράμματα κατασκευής και βελτίωσης θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, τα οποία θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη προοπτική στην ήδη σημαντικά αναπτυγμένη αγροτική παραγωγή. Άξιο λόγου είναι μάλιστα το γεγονός πως οι πληρωμές από το πρόγραμμα έγιναν σε λιγότερο από μήνα! 

Τις ήδη αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις επισκέφθηκαν την Παρασκευή ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Νίνων Τζινιέρης, αρμόδιος για θέματα πρωτογενή τομέ ακαι εγγείων βελτιώσεων μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο.

Όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος οι πληρωμές έγιναν περίπου μέσα σε 20 ημέρες, ενώ η όλη πετυχημένη διαδικασία οφείλεται στην πολύ καλή ομάδα της ΔΑΟΚ, στους πολύ καλούς παραγωγούς και φυσικά στη μεταξύ τους συνεργασία, κατανόηση και γρήγορη επικοινωνία. Παράλληλα επισημαίνει πως συνεχίζεται η προσπάθεια να γίνεται καλή απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και να μην χάνεται καμία ευκαιρία επενδυτικών προγραμμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν απορροφηθεί γι' αυτόν το σκοπό πάνω από 2,6 εκ. ευρώ από τα συνολικά που αντιστοιχούν στην Περιφέρει Πελοποννήσου. 

Οι σημαντικότερες των επενδύσεων αφορούν στην εγκατάσταση θερμοκουρτίνας στα θερμοκήπια, κόστους 10.000 ευρώ ανά στρέμμα. Η επιδότηση ανέρχεται γύρω στο 50%.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής Εύφορη Γη

Ο κ. Αναστασόπουλος στάθηκε στο πετυχημένο παράδειγμα της Τριφυλίας και κάλεσε τους αγρότες που έχουν όρεξη να ασχοληθούν ουσιαστικά. Μίλησε για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και ανάμεσα σε άλλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των αιτήσεων ακόμα για τις πρόσφατες ζημιές που έγιναν από το χαλάζι στην περιοχή, 

Ο. κ. Τζινιέρης από τη μεριά του έχοντας επισκεφθεί όλες τις περιφερειακές ενότητες, στάθηκε στο ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό κάλυψης των Σχεδίων Βελτίωσης, με μια μόνο επαρχία να παίρνει το 60% των επδοτήσεων, με ουσιαστικά έργα... χωρίς να αγοράζουν μόνο τρακτέρ.

Επίσης, αναφέρθηκε στο φράγμα των Φιλιατρών, το μοναδικό ολοκληρωμένο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και παρατήρησε ότι λόγω του κορονοϊού δεν μπορούν να γίνουν οι απαλλοτριώσεις για τη δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου.

Ρεπορτάζ Κέλλυ Δημητρούλια

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα