Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 22:00

Διεθνής προβολή για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο με πρωτοβουλία της Μπριγάδας/Slow Food (Βίντεο, εκπομπή Εύφορη Γη)

Μία διαφορετική από τις συνηθισμένες προβολές της μεσσηνιακής ελαιοκομίας με παραδοσιακές συνταγές παρουσιάζει η "Εύφορη Γη" στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Μπριγάδα / Slow Food ώστε να αναδείξει τοπικά προϊόντα της ελληνικής γης και να φέρει κοντά τον παραγωγό με τον chef και τον τελικό καταναλωτή. 

Στο Αμπελόφυτο Μεσσηνίας το ελαιοτριβείο της οικογένειας Καραμπότσου, που περνά σιγά σιγά από την παλιά γενιά στη νέα, φιλοξένησε το δημόσιο γαλλικό κανάλι με πρωτοβουλία της Μπριγάδα, στο πλαίσιο μιας δράσης που προβάλλει διεθνώς ελληνικά προιόντα με το μεσσηνιακό ελαιόλαδο να αποτελεί ένα από τα βασικότερα. 

Ο σεφ Νίκος Φωτιάδης έμαθε μία ξεχωριστή παραδοσιακή μεσσηνιακή συνταγή για τη σκορδαλιά, με ψωμί, από την κ. Αθανασία Κωνσταντακοπούλου, η οποία παρουσίασε και άλλες τοπικές γεύσης παράδοσης, τις οποίες αναμένεται να προβάλει και το τελικό κανάλι.

Μέλη της Μπριγάδα / Slow Food Πελοποννήσου συνέβαλαν καθοριστικά στην προβολή των τοπικών προϊόντων και κυρίως του ελαιολάδου, το οποίο έρεε ολόφρεσκο στο ελαιοτριβείο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 

Αυτή η πρωτοβουλία της Μπριγάδας / Slow Food αναμένεται να έχει και συνέχεια...

Δείτε την εκπομπή της Εύφορης Γης:

 

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα