Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 23:43

Δεσμεύσεις για το δρόμο Καλαμάτα - Μεθώνη και το αεροδρόμιο από τον πρωθυπουργό

Με αναφορές στον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, τονίζοντας πως θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγραμμάτος, και τονίζοντας πως αναμένονται σύντομα ειδήσεις αναφορικά με την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας, μέσω σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα, μίλησε στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μίλησε στο Μέγαρο χορού Καλαμάτας το Σάββατο το μεσημέρι, με αφορμή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με θέμα "Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους - το παράδειγμα της Costa Navarino στη Μεσσηνία". Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κι εν συνεχεία τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος και ακολούθως ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος μίλησε για το όραμα που είχε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, την δεκαετία του '80, να αναπτυχθεί η Μεσσηνία με ένα μοντέλο τουρισμού αειφόρου επιχειρηματικότητας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ήταν "Μια πρόκληση αλλά και μια μεγάλη συνεισφορά η ίδρυση της Costa Navarino". Ενώ έθιξε το θέμα του δρόμου "Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη" το οποίο θα βοηθήσει την Costa Navarino σε μεγάλο βαθμό αλλά και γενικά την περιοχή της Πύλου.
Ο πρόεδρος τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαος Γεωργόπουλος, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την έρευνα του Πανεπιστημίου σχετικά με την επιχειρηματικότητα της Costa Navarino.
Τέλος ο πρωθυπουργός την έμφαση στην αειφορία στην βιώσιμη ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος η οποία πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη.
Τόνισε πως η επένδυση αυτή είναι πολύ σημαντική για τον τόπο αλλά και γενικά για την Πελοπόννησο. Το μέλλον θα πρέπει να είναι αναπτυξιακή προοπτική με ξεκάθαρα βιώσιμα χαρακτηριστικά.
Συνεχάρη δε την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας στην περιοχή. Η διάχυση του πλούτου σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία είναι πολύ σημαντικό ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται  με αυτή την επένδυση, είπε.
"Μακάρι αυτή η επένδυση να αποτελέσει φάρο και οδηγό και για άλλες αντίστοιχες επενδύσεις και σε άλλες περιοχές ενώ η κυβέρνηση θα στηρίξει τους νέους επενδυτές" τόνισε ο πρωθυπουργός.
Έμφαση δόθηκε στον ρόλο του κράτους στην υποστήριξη τέτοιων σημαντικών επενδυτικών πρωτοβουλιών και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα μέσα από ένα σημαντικό πλέγμα παρεμβάσεων όπως η μείωση της φορολογίας και την ενεργή συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή κοινότητα.
Συμπλήρωσε δε πως το ζήτημα του έργου του δρόμου που θα ενώσει την Καλαμάτα με την Πύλο θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.
Κλείνοντας μίλησε για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που επεσήμανε πως πολύ σύντομα θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις ενώ θα γίνει η σύμβαση παραχώρησης έτσι ώστε να μπορέσει να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται.
Ολοκληρώνοντας έκανε αναφορά στον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο λέγοντας πως το έργο του σημάδεψε την ανάπτυξη μια ολόκληρης περιοχής.

Αναλυτικά ανέφερε για τον δρόμο και το αεροδρόμιο: "Θα ολοκληρωθεί ο δρόμος εντός του χρονοδιαγράμματος, διότι όπως είπες είναι μία επένδυση η οποία δεν θα στηρίξει απλά την δραστηριότητα την επενδυτική της εταιρείας, αλλά θα μπορέσει να συνδέσει  ακόμα πιο ουσιαστικά τη δυτική Μεσσηνία με την Καλαμάτα και να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό σε μια πόλη η οποία ήδη διακρίνεται, αναβαθμίζεται και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το πως μια δυναμική πόλη της περιφέρειας μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, ευημερία, θέσεις απασχόλησης για τους δημότες της. Και στο ζήτημα του αεροδρομίου πολύ σύντομα θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις και μέσα από ένα σχήμα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μόνο του, ανεξάρτητο  θα μπορέσει να γίνει αντικείμενο μιας καινούργιας διαδικασίας, μιας σύμβασης παραχώρησης, αντίστοιχης με αυτή που υπεγράφη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, έτσι ώστε το πιο δυναμικό περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας να μπορέσει να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται  για να μπορέσει να οδηγήσει όλη την ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης. Και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο για όσα έκανε για τη χώρα, όταν κληθήκαμε να κυβερνήσουμε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αλλά και για την έμφαση με την οποία επεδίωξε την μεγάλη επένδυση στα περιφερειακά αεροδρόμια η οποία πολεμήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, στη συνέχεια αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα αλλά σήμερα αν επισκεφτείτε μια σειρά από περιφερειακά αεροδρόμια και δείτε τις επενδύσεις οι οποίες γίνονται θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο σημαντικό να μπορούμε να προσελκύουμε ιδιωτικά κεφάλαια για να αναβαθμίζουμε τα αεροδρόμιά μας τα οποία αποτελούν και τη βασική πύλη εισόδου για επισκέπτες στην πατρίδα μας. Επομένως πολύ σύντομα θα αναμένετε ειδήσεις και για το ζήτημα του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στο Μέγαρο χορού, ο πρωθυπουργός περπάτησε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας συνομιλώντας με κόσμο, φωτογραφήθηκε με πολίτες κι έκανε διάλειμμα για έναν καφέ στην κεντρική πλατεία.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα