Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 20:15

Εν αναμονή με δεσμεύσεις για τα μεγάλα έργα του νομού Μεσσηνίας

Εν αναμονή με τη δέσμευση πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες όπου έχουν ξεκινήσει ή θα υπάρξουν αποφάσεις για εκείνα που παραμένουν στάσιμα, όσον αφορά στα μεγάλα οδικά έργα της Μεσσηνίας και στο Αεροδρόμιο. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του βουλευτή Μεσσηνίας Ιωάννη Λαμπρόπουλου μετά τη σημερινή συνάντησή του στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, παρουσία του γενικού γραμματέα και υπηρεσιακών παραγόντων. 

Συζητήθηκαν οι οδικοί άξονες Καλαμάτας-Πύλου-Μεθώνης, Τσακώνας-Καλό Νερό και Καλό Νερό-Πύργος-Πάτρα και η αναβάθμιση του Αερολιμένα της Καλαμάτας.

Για τον άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, έλαβε τις εξής δεσμεύσεις:

-Θα συνεχισθεί η Α΄ φάση του διαγωνισμού, που είναι η προεπιλογή, για κατασκευή του δρόμου με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) χωρίς διόδια. Αυτές τις ημέρες, υποβλήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στη διεύθυνση Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται, ότι οι μελέτες για το συγκεκριμένο έργο είχαν ξεκινήσει το 2007, ύστερα από συνεννόησή μου με τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά.

- Η Β΄φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει, όταν δημοσιευθεί στη Διαύγεια η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Τότε, παράλληλα, θα κηρυχθούν και οι απαλλοτριώσεις.

Όπως παρατηρεί: "Έτσι, θα αρχίσει η κύρια διαγωνιστική διαδικασία και ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.  Συνεπώς, τα νέα, είναι καλά και αισιόδοξα για τον Νομό μας".

Για το τμήμα Τσακώνα-Καλό Νερό "θα συζητηθεί και θα υπάρξουν αποφάσεις, αφού πρώτα καταλήξουν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τμήμα Πάτρα-Πύργος, στο οποίο κηρύχθηκε έκπτωτος ο κ. Καλογρίτσας".

Για το τμήμα Καλό Νερό-Πύργος, "διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα, για σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης και ασφάλειας του υπάρχοντος δικτύου".

Και τέλος, για τον Αερολιμένα, "αφού και εδώ διαπιστώθηκε, η απραξία της προηγούμενης Κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα για άμεσες αποφάσεις, αφού πρώτα μελετηθούν όλες οι δυνατές λύσεις".

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα