Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 18:47

To 2020 ξεκινά το έργο για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο - Με φορτηγά σε Καλαμάτα και Σπάρτη (Βίντεο)

To 2020 θα ξεκινήσει το έργο για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, ενώ από την αρχή θα γίνονται σταδιακά συνδέσεις. Τον Σεπτέμβριο μάλιστα αναμένεται να παραδοθεί στους εμπλεκόμενους φορείς η μελέτη κόστους-οφέλους από την εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται πως σύντομα οι νόμοι Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας θα εξυπηρετηθούν από τον κεντρικό αγωγό, που έχει φτάσει μέχρι τη Μεγαλόπολη, ενώ η Καλαμάτα και η Σπάρτη θα εξυπηρετηθούν με μεταφορά υγροποιημένου αερίου.

Αυτά έγιναν γνωστά μετά τη σύσκεψη για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων στην Καλαμάτα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, στο δημαρχείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του δημάρχου και νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του αντιδημάρχου Καλαμάτας και νέου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και εκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων από όλους τους νομούς της Περιφέρειας. Συμετείχαν η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρείας ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) Στεφανία Μωσσέ, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΑ Δημήτριος Αυλωνίτης και ο διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών και υπεύθυνος συντονισμού Περιφερειών Μαρίνος Ρουσιάς.

Δείτε το βίντεο:

Η Περιφέρεια, με την αναθεώρηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, θα διαθέσει ποσό γύρω στα 20 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή των δικτύων, για συμμετοχή. Η εταιρεία θα εξασφαλίσει τα υπόλοιπα κονδύλια, είτε με ίδια κεφάλαια, είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει το έργο αυτό το 2020, να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2023 και στη συνέχεια η ΔΕΔΑ να συνεχίσει να κάνει συνδέσεις με τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με την κ. Μωσσέ, η Καλαμάτα και η Σπάρτη θα τροφοδοτούνται με υγροποιημένο αέριο, το οποίο θα μεταφέρεται με φορτηγά από την Αγία Τριάδα, απέναντι από τη Ρεβυθούσα. Η τροφοδοσία θα γίνεται μέσω ειδικών σταθμών, για τους οποίους θα αναζητηθούν το επόμενο διάστημα τα κατάλληλα οικόπεδα.

 Κ.Δ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα