Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται πως σύντομα οι νόμοι Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας θα εξυπηρετηθούν από τον κεντρικό αγωγό, που έχει φτάσει μέχρι τη Μεγαλόπολη, ενώ η Καλαμάτα και η Σπάρτη θα εξυπηρετηθούν με μεταφορά υγροποιημένου αερίου.
Αυτά έγιναν γνωστά μετά τη σύσκεψη για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων στην Καλαμάτα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, στο δημαρχείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του δημάρχου και νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του αντιδημάρχου Καλαμάτας και νέου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και εκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων από όλους τους νομούς της Περιφέρειας. Συμετείχαν η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρείας ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) Στεφανία Μωσσέ, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΑ Δημήτριος Αυλωνίτης και ο διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών και υπεύθυνος συντονισμού Περιφερειών Μαρίνος Ρουσιάς.
Δείτε το βίντεο:
{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/jxBOFXV9rwc}
Η Περιφέρεια, με την αναθεώρηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, θα διαθέσει ποσό γύρω στα 20 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή των δικτύων, για συμμετοχή. Η εταιρεία θα εξασφαλίσει τα υπόλοιπα κονδύλια, είτε με ίδια κεφάλαια, είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει το έργο αυτό το 2020, να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2023 και στη συνέχεια η ΔΕΔΑ να συνεχίσει να κάνει συνδέσεις με τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με την κ. Μωσσέ, η Καλαμάτα και η Σπάρτη θα τροφοδοτούνται με υγροποιημένο αέριο, το οποίο θα μεταφέρεται με φορτηγά από την Αγία Τριάδα, απέναντι από τη Ρεβυθούσα. Η τροφοδοσία θα γίνεται μέσω ειδικών σταθμών, για τους οποίους θα αναζητηθούν το επόμενο διάστημα τα κατάλληλα οικόπεδα.
Κ.Δ.