Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 21:01

Πρώτη στην Ελλάδα, με δίκτυο 5G η Καλαμάτα (Βίντεο)

Tο πρώτο πιλοτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς τέθηκε σε λειτουργία στην Καλαμάτα, από τη  WIND. Το δίκτυο καλύπτει την κεντρική πλατεία της πόλης και σημεία όπως το δημαρχείο, το πΠνευματικό κέντρο, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ενώ καλύπτεται πιλοτικά και το ξενοδοχείο Filoxenia του Ομίλου Grecotel στην παραλία της πόλης.

Η παρουσίαση του πιλοτικού δικτύου έγινε στον χώρο της βιβλιοθήκης, στον 5ο όροφο του πνευματικού κέντρου Καλαμάτας, παρουσία δημοσιογράφων, εκπροσώπων του δήμου, στελεχών της Wind και του ομίλου Grecotel.
Όπως επισημάνθηκε, “η Καλαμάτα γίνεται η πρώτη πόλη στη χώρα που δοκιμάζει τις δυνατότητες του  5G καθώς, εγκαινιάζοντας μια εντελώς νέα εμπειρία επικοινωνίας για τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους”.

Δείτε το βίντεο:


Έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων του δικτύου καθώς και της ταχύτητας, η οποία φτάνει στο 1 Gbps σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επίδειξης, ενώ πραγματοποιήθηκε και βιντεοκλήση με το ξενοδοχείο Grecotel με ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα.
Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ο αν. διευθυντής εταιρικών σχέσεων Γιώργος Τσαπρούνης, ο απερχόμενος δήμαρχος και νεοεκλεγής περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας, ο νεοεκλεγής δήμαρχος θανάσης Βασιλόπουλος, ο γεν. Διευθυντής τεχνολογίας του ομίλου Grecotel Ηλίας Κυριακάκης, ο διευθυντής λειτουργιών του δικτύου Wind Νίκος Χαμάος, ενώ από το ξενοδοχείο Φιλοξένεια μίλησε με βιντεοκλήση ο διευθυντής marketing Γιάννης Τσίχλης.
Σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής αναφέρει μεταξύ άλλων “Το 5G είναι κομβικό για το ψηφιακό μέλλον της χώρας και είναι σημαντικό οι διαθέσιμοι επενδυτικοί πόροι να κατευθυνθούν κυρίως στην ανάπτυξη των υποδομών και όχι στην απόκτηση του απαραίτητου φάσματος με υψηλό κόστος”
 «Το 5G θα φέρει νέες ιδέες και χρήσεις σε πάμπολλα πεδία εφαρμογής: στις έξυπνες πόλεις και σπίτια, στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, στην έξυπνη γεωργία και βιομηχανία, στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μέσω κινητού, σε κάθε σημείο του φυσικού κόσμου που θα διασυνδεθεί με τον ψηφιακό» δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND, Νίκος Πανόπουλος.

Κ.Δ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

03/2021

Περισσότερο διαβασμένα