Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 17:05

Δωρεάν παραχώρηση των αποθηκών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απόφαση για τη δωρεάν παραχώρηση στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καπνικός Σταθμός Κατερίνης» της χρήσης των αποθηκών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης (Φλέμινγκ 8, Κατερίνη) για κοινωφελή σκοπό υπέγραψε στις 17 Μαΐου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Στόχος της παραχώρησης είναι η συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών που διαχειρίζεται πλέον η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας «Ο Τόπος μου» και είχαν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου (κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο). Επίσης, στόχος είναι να διευρυνθεί η λειτουργία τους με νέες δραστηριότητες (παντοπωλείο, φροντιστήριο, βιβλιοθήκη, χριστουγεννιάτικο χωριό) και ιδίως την κάλυψη αναγκών οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών. Στην παραχώρηση περιλαμβάνεται και η χρήση του αύλειου χώρου για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη με δυνατότητα παράτασης έως 10 έτη.

Επίσης, απόφαση για τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Παλαμά Καρδίτσας δύο ακινήτων του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Παλαμά για κοινωφελή σκοπό υπέγραψε στις 17 Μαΐου ο υπουργόςΣτόχος της παραχώρησης είναι η δημιουργία αγροκτήματος με τίτλο «Επιδεικτικός αγρός Παλαμά» ως πρότυπο επιδεικτικό κέντρο αγροτικής ανάπτυξης. Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη με δυντότητα παράτασης έως 10 έτη.

Η ανακοίνωση της παραχώρησης θα γίνει επίσημα από τον Υπουργό στις 21 Μαΐου στις 6 μ.μ. στον Παλαμά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα