Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 12:30

3.042 χρήσεις για τα Seatrac στην Καλαμάτα το 2023

Ο Δήμος Καλαμάτας ακόμα μία χρονιά προσέφερε προσβάσιμες υποδομές για ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να απολαμβάνουν όλοι την θάλασσα. Στο παραλιακό μέτωπο προστέθηκε ακόμα μία παραλία, αυτή της Μ. Μαντίνειας στις υπάρχουσες θέσεις: παραλία Ανάστασης, Φιλοξενία και Κορδία. Μάλιστα για πρώτη χρονιά παρέμεινε διαθέσιμη προσβάσιμη παραλία μέχρι αρχές Νοεμβρίου στη θέση Κορδία όπου έγιναν 1.021 χρήσεις!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στο Δήμο, οι συνολικές χρήσεις αυξήθηκαν σε σχέση με προηγούμενα έτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 για πρώτη φορά οι χρήσεις των Seatrac στις παραλίες της Καλαμάτας ξεπέρασαν τις 3.000 και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 3.042 χρήσεις συνολικά, όταν το 2022 οι χρήσεις ήταν 2.702.

«Ο Δήμος Καλαμάτας έχει γίνει προσβάσιμος τουριστικός προορισμός, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται από τα σχετικά στοιχεία», ανέφερε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, τονίζοντας ότι η Καλαμάτα είναι μία πόλη φιλική και από τις πρωτοπόρες στην τοποθέτηση τέτοιων μηχανημάτων για την εξυπηρέτηση αναγκών ατόμων με κινητικά προβλήματα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΤΟΒΕΑ, αναδόχου εταιρείας, Ασημάκης Στασινόπουλος, τόνισε πως «είναι σημαντικό ότι Δημοτικές Αρχές  όπως της Καλαμάτας αγκαλιάζουν τα ΑμεΑ και τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, μέσω των Seatrac και των λύσεων προσβασιμότητας». Επεσήμανε δε ότι «όλοι έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη θάλασσα».  

Σημειώνεται ότι υπεύθυνη για τις τοποθετήσεις, συντηρήσεις και τη δωρεάν ενημέρωση των λουόμενων για τις υποδομές και την λειτουργικότητα τους είναι η εταιρεία ΤΟΒΕΑ μέσω της ιστοσελίδας https://seatrac.gr/el/xartis/.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα