Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 15:56

Επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης

Την “άμεση επαναπροκήρυξη -εντός του Σεπτεμβρίου ει δυνατόν, με ευνοϊκότερους όρους, προσαρμοσμένους στα σύγχρονα δεδομένα-, του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου αναφορικά με την παροχή δημόσιας υπηρεσίας στην τακτική αεροπορική γραμμή Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη” ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ας σημειωθεί ότι της επιστολής είχε προηγηθεί σειρά παρεμβάσεων σε πολιτικό επίπεδο εκ μέρους του περιφερειάρχη Π. Νίκα, στις οποίες ο περιφερειάρχης έθεσε μετ’ επιτάσεως το συγκεκριμένο ζήτημα, εξηγώντας την εξαιρετική σημασία που έχει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου -αλλά και για τις δύο Π.Ε. της Δυτικής Ελλάδας στην Πελοπόννησο- η διατήρηση της αεροπορικής της σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο Π. Νίκας αφού εκφράζει την γενική ανησυχία που προκύπτει από το γεγονός ότι ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος για δεύτερη φορά, επισημαίνει στη συνέχεια στην επιστολή του ότι “η σύνδεση της Πελοποννήσου με την Βόρεια Ελλάδα είναι υψίστης σημασίας για την Περιφέρειά μας”. Και συνεχίζει:

“Υφίστανται και εκτελούνται δρομολόγια για περισσότερο από 15 χρόνια και εκτός του γεγονότος ότι διασφαλίζεται η επιχειρηματική δραστηριότητα με τη Βόρεια Ελλάδα, η συγκεκριμένη γραμμή αποτελεί και πύλη διασύνδεσης με τις Βαλκανικές χώρες, επιτρέποντας και διευρύνοντας με αυτόν του τρόπο την περαιτέρω εμπορική και τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα, λόγω των Πανεπιστημιακών κοινοτήτων αλλά και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Βόρειο Ελλάδα, το αεροπλάνο αποτελεί ένα πρόσφορο μέσο διακίνησης φοιτητών και στρατιωτικών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ως εκ τούτου, οι μεταφορικές ανάγκες είναι διαρκώς αυξημένες και η αεροπορική διασύνδεση μεταξύ τους απαραίτητη. Τονίζεται ότι πρόκειται για την μοναδική δια αέρος σύνδεση του Αερολιμένα Καλαμάτας με κάποιον εσωτερικό προορισμό, κατά τους χειμερινούς μήνες. Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, εντός του Σεπτεμβρίου ει δυνατόν, με ευνοϊκότερους όμως όρους, προσαρμοσμένους στα σύγχρονα δεδομένα, ώστε η πρόταση να γίνει πιο ελκυστική και δελεαστική για τους αερομεταφορείς. Ιδανικό θα ήταν να επαναλειτουργήσει η αεροπορική γραμμή εντός του 2023, προκειμένου να μην επηρεαστεί η επιχειρηματική, ακαδημαϊκή και τουριστική δραστηριότητα της Πελοποννήσου, η αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειάς μας εν γένει. Για όλους αυτούς τους λόγους, παρακαλούμε όπως προωθηθούν εγκαίρως οι αναγκαίες διοικητικές διαδικασίες για την άμεση επίλυση του προβλήματος, ώστε να μην περιοριστεί η αποτελεσματικότητα της προσπάθειας που καταβάλλεται προς ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειάς μας αλλά και για να μην υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στην καθημερινότητα των πολιτών, των επισκεπτών και την ευρύτερη τοπική οικονομία”.

Την επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα μπορείτε να δείτε εδώ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα