Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 10:56

Σταδιακή επαναφορά της υδροδότησης στην Καλαμάτα μέσω εναλλακτικής λύσης

Η υδροδότηση στην Καλαμάτα επανέρχεται σταδιακά και ανά περιοχές, μετά και τη νέα απαραίτητη όπως κρίθηκε από τους τεχνικούς, παρέμβαση στο πλαίσιο της προσωρινής - εναλλακτικής λύσης που έχει υπάρξει για την αντιμετώπιση της μεγάλης βλάβης στη δεξαμενή του Πηδήματος.

Ήδη νερό έχουν οι κοινότητες από το Πήδημα έως την Καλαμάτα, καθώς και η ζώνη της πόλης που υδροδοτείται από τη δεξαμενή του Κάστρου. Ακολούθως αναμένεται να δοθεί νερό μέσω της δεξαμενής στις Τούρλες, απ’ όπου θα μεταφερθεί νερό και στις υπόλοιπες Κοινότητες (Βέργα, Μ. Μαντίνειας).

Τεράστια η βλάβη στη δεξαμενή του Πηδήματος
Από την αυτοψία τεχνικού κλιμακίου Δήμου και ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η καθίζηση του εδάφους, εντός της δεξαμενής υδροδότησης στο Πήδημα, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει άμεση συνδρομή γεωτεχνικών επιστημόνων. Στο σημείο, εξ’ αιτίας της σοβαρότατης βλάβης, επιχειρείται περαιτέρω παρέμβαση και ενίσχυση της προσωρινής - εναλλακτικής λύσης, καθώς ο αρχικά εκτιμώμενος χρόνος επισκευής πιθανόν να είναι μεγαλύτερος. Τονίζεται ότι στο πλαίσιο της εκτέλεσης των αναγκαίων εργασιών, την Πέμπτη 1η Ιουνίου και ώρα 23:30 θα πραγματοποιηθεί νέα προσωρινή διακοπή υδροδότησης.

Λύσεις για την αντιμετώπιση της ζημιάς
Σε σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης 31 Μαΐου 2023, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία αιρετών, υπηρεσιακών στελεχών και παραγόντων, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα έως τώρα δεδομένα και εξετάστηκαν ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση ενός πρωτοφανούς σε έκταση προβλήματος και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις τόσο για την προσωρινή όσο και για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Ο Δήμαρχος είχε νωρίτερα επισκεφτεί το σημείο όπου τα συνεργεία του Συνδέσμου Ύδρευσης, του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας εξακολουθούν να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την συντομότερη επίλυση του προβλήματος. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα