Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 16:00

Νέα αστική γραμμή για την εξυπηρέτηση της ανατολικής γειτονιάς στην Καλαμάτα

Υπεγράφη την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 από το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, Θανάση Πατικόπουλο, παρουσία της Αντιδημάρχου Μαρίας Αγγελή, η σύμβαση παροχής υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάθεση από το δήμο Καλαμάτας στο Αστικό ΚΤΕΛ, για την εκτέλεση της νέας αστικής γραμμής Νο 8, με ονομασία «ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ - Ο.Σ.Ε.».
Συγκεκριμένα δημιουργείται μια νέα γραμμή, η οποία θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί τους μετακινούμενους από το ανατολικό τμήμα της πόλης με το κέντρο (οδός Μαρίας Κάλλας, Πανεπιστήμιο, Εστία, γειτονιές πέριξ των οδών Ηρώων, Κρήτης, Μεγ. Αλεξάνδρου, Ακρίτα). Η κυκλική διαδρομή της θα είναι η εξής : Αφετηρία στη Φραντζή, αριστερά στη Νέδοντος, δεξιά στην Παλαμά, Ύδρας, αριστερά στην Ξενοφώντος, Βασ. Όλγας, δεξιά στην Ακρίτα, αριστερά στην Κρήτης, αριστερά στην Ηρώων, δεξιά στην Λακωνικής, αριστερά στην Σφακιανάκη, δεξιά στην Καλλιπατείρας, αριστερά στην Μαρίας Κάλλας, δεξιά στην Ρέας, αριστερά στην Σειρήνων, αριστερά στην Περιβολακίων, αριστερά στην Μαρίας Κάλλας, αριστερά στην Καλλιπατείρας, αριστερά στη Σφακιανάκη, δεξιά στη Λακωνικής, αριστερά στην Ηρώων, δεξιά στην Κρήτης, δεξιά στην Ακρίτα, αριστερά στη Βασ. Γεωργίου και Τέρμα στη Φραντζή. Η νέα γραμμή Νο8 θα εκκινήσει τη Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 10:30 από την ανατολική γειτονιά στην οδό Μαρία Κάλλας. Κατά τη συνάντηση, υπήρξε επίσης συζήτηση για διάφορα κυκλοφοριακά θέματα, ενώ από το δήμαρχο ζητήθηκε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόταση που εδώ και καιρό (δείτε ΕΔΩ) έχει τεθεί προς συζήτηση και αφορά τη διασύνδεση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης βόρεια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας με το κέντρο της πόλης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα