Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 18:02

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εντός του έτους ξεκινά η κατασκευή του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εντός του έτους ξεκινά η κατασκευή του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη
kalamata.gr

Εντός του έτους ξεκινά η κατασκευή του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητρσοτάκης.

Ειδικότερα για τα έργα που αφορούν στη Μεσσηνία, ανέφερε:

«Να δούμε λίγο τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Πελοποννήσου και ειδικά της Μεσσηνίας: εντός του έτους ξεκινά η κατασκευή του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο έχετε ταλαιπωρηθεί και πόσο μας έχει ταλαιπωρήσει το συγκεκριμένο έργο. 252 εκατομμύρια, με νέα αρτηρία 30 χιλιομέτρων, αναβάθμιση 20 χιλιομέτρων υφιστάμενων οδών και βέβαια ένα παράπλευρο δίκτυο 42 χιλιομέτρων, με 12 γέφυρες.

Θέλω επίσης να σταθώ στα έργα των τοπικών υποδομών τα οποία αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση του αυτοκινητόδρομου Τσακώνα – Καλαμάτα και της περιμετρικής οδού της πόλης. Θα έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να τα συζητήσουμε και με τον Δήμαρχο.

Όπως, επίσης, εξαιρετικά σημαντική είναι η υλοποίηση της δέσμευσης -που αν θυμάμαι καλά κ. Δήμαρχε και κ. περιφερειάρχα είχα κάνει από αυτό εδώ το βήμα- ότι θα κινηθούμε γρήγορα προκειμένου να προχωρήσουμε την ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης για το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Σε λίγες εβδομάδες θα γίνει ο διαγωνισμός για την παραχώρησή του, τα κείμενα της πρώτης φάσης έχουν ήδη συνταχθεί και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον έτσι ώστε η Μεσσηνία, όπως και οι άλλες περιφερειακές πόλεις όπου ήδη έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές επενδύσεις, να αποκτήσει επιτέλους το αεροδρόμιο που της αξίζει, που σας αξίζει, προκειμένου αυτό να αποτελέσει το εφαλτήριο για την περαιτέρω τουριστική σας ανάπτυξη».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα