Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 19:26

Υποδομές προσβασιμότητας για όλους στις παραλίες της Μυκόνου

Την αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση για όλους εξασφαλίζει ο Δήμος Μυκόνου μέσα στο καλοκαίρι του 2018, φροντίζοντας για υποδομές που θα διευκολύνουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα γίνει εγκατάσταση μηχανισμών για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα και η χρήση των υποδομών αυτών θα είναι δωρεάν.
Για την αγορά και εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού ο Δήμος Μύκονου προκήρυξε το 2107 ηλεκτρονικό δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, ο οποίος έλαβε όλες τις εγκρίσεις και θα καταβληθεί από δημοτικούς πόρους το συνολικό ποσό των 150.000,00 €.
Το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων μηχανισμών που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση (χωρίς την βοήθεια κάποιου συνοδού ή άλλου ατόμου) εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα.
To SEATRAC είναι μια διάταξη που βοηθάει τα ΑμεΑ χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας ηλιακή ενεργεία και δεν απαιτεί μόνιμες επεμβάσεις στην παραλία. Όταν αφαιρεθεί στο τέλος της τουριστικής περιόδου το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέπαφο.
Συνοδευτικά, τοποθετήθηκαν μη μόνιμες βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως λυόμενα αποδυτήρια, διάδρομοι και ράμπες, χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ κλπ.
Ήδη, ο Δήμος Μυκόνου ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του πρώτου ολοκληρωμένου μηχανισμού αυτόνομης πρόσβασης για ΑμεΑ στις παραλίες Καλαφάτη και Αγίας Άννας (καμινάκι), ενώ θα ακολουθήσει και το Καλό Λιβάδι.
Στόχοι του προγράμματος είναι η διασφάλιση δικαιωμάτων ΑμεΑ-εμποδιζόμενων ατόμων, η μετατροπή της Μυκόνου σε παγκόσμιο πόλο έλξης τουρισμού ΑμεΑ, η προβολή της Μυκόνου ως υψηλής ποιότητας προορισμός για όλους και ωφελούμενοι θα είναι ΑμεΑ, εμποδιζόμενα άτομα, έγκυες, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς:

«Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης στρατηγικής και της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, την άρση των εμποδίων (φυσικών και γραφειοκρατικών) που αντιμετωπίζουν τα ίδια και οι οικογένειές τους, προχωρήσαμε στην υλοποίηση του προγράμματος εγκατάστασης μηχανισμών αυτόνομης πρόσβασης σε παραλίες του νησιού.
Με απόλυτο σεβασμό και αγάπη απέναντι στους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες και τις οικογένειές τους, κάναμε απλά το αυτονόητο. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε αντίστοιχα προγράμματα για διευκόλυνση της προσβασιμότητας-καθημερινότητας των ΑμεΑ σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα