Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 16:06

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 4,3 εκατ. ευρώ σε Πάμισο και Ενιπέα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Τρία νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, συνολικού προϋπολογισμού 4,35 εκατομμυρίων ευρώ δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους ποταμούς Πάμισο και Ενιπέα.

Πρόκειται για τα έργα:

-Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τον Ιανό εντός της βαθείας κοίτης του Ενιπέα ποταμού, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ

-Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τον Ιανό εντός της βαθείας και ευρείας κοίτης του Πάμισου ποταμού, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ και 

-Αποκατάσταση βλαβών από τα καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου 2021, στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου, εντός της ευρείας κοίτης του Πάμισου Ποταμού, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Και τα τρία έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Με σύμμαχο τη φύση, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και επενδύουμε  4, 3 εκατομμύρια ευρώ σε νέες  αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, που  θεραπεύουν πληγές της κλιματικής κρίσης και δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας, προστατεύοντας πολίτες, περιουσίες και υποδομές» δηλώνει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα  έργα

Στους ποταμούς Ενιπέα και Πάμισο προβλέπεται: Καθαρισμός κοίτης και των πρανών από φερτά υλικά, απορρίμματα, μπάζα και βλάστηση, Συντήρηση των πρανών με την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης και Συντήρηση και αποκατάσταση των υφισταμένων αναχωμάτων.

Επιπλέον, στην περιοχή  του Δήμου  Μουζακίου προβλέπεται: Καθαρισμός της κοίτης του Πάμισου  σε σποραδικές θέσεις, Αποκατάσταση και ενίσχυση των υφισταμένων αναχωμάτων και Ενίσχυση και προστασία των πρανών με συρματοκιβώτια.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα