Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 10:45

Υπεβλήθη στο ΥΠ.ΕΣ. η πρόταση για την αναζωογόνηση του ανατολικού κέντρου Καλαμάτας

Πρόταση ύψους 16,9 εκατ. € για την αναζωογόνηση του ανατολικού κέντρου Καλαμάτας υπέβαλε, στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, χτες Πέμπτη 11 Μαρτίου. 

 Συγκεκριμένα,σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, υπεβλήθη πρόταση χρηματοδότησης Πράξης με τίτλο: «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης αστικού τοπίου Ανατολικής Πολεοδομικής Ενότητας Καλαμάτας - Μελέτες Ωρίμανσης και Κατασκευή» στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση» στα πλαίσια της Πρόσκλησης με Α.Π. 14576/24-07-2020 Πρόσκλησης ΑΤ06 της ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ.

Πρόκειται για μία πρόταση του Δήμου, προϋπολογισμού 16,9 εκατ. € , για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής γειτονιάς που προβλέπει παρεμβάσεις αναζωογόνησης στο χώρο των πρώην λυομένων «Βάγια» και στο χώρο του Παλιού Στρατοπέδου, καθώς και διαμόρφωση των οδών διασύνδεσης των περιοχών αυτών, με το Ιστορικό Κέντρο και την παραλία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, η μεγάλη αυτή παρέμβαση θα αλλάξει ριζικά την Ανατολική πόλη, περιλαμβάνει αναπλάσεις, δημιουργία νέων δράσεων, εμπλουτισμό με νέες χρήσεις για όλους, διαμόρφωση διακριτών εισόδων, δημιουργία αξόνων κυκλοφορίας, κατασκευή χώρων αναψυχής, κατασκευή πολιτιστικών και εμπορικών υποδομών, διασύνδεση των υπό κατασκευή κοινοχρήστων χώρων και υποδομών της περιοχής, δίκτυα πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμους, χώρους πρασίνου, μια παρέμβαση σε περισσότερα από 110 στρέμματα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα