Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 21:03

Έργα υποδομών που θωρακίζουν το Δήμο Καλαμάτας για τις επόμενες δεκαετίες

Σπουδαία έργα υποδομών είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στην Καλαμάτα, την ίδια στιγμή που προετοιμάζονται και νέες παρεμβάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, πρόκειται για έργα υποδομών που θωρακίζουν το Δήμο για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Δήμαρχος σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, ο ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου της β’ φάσης της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αντικατασταθούν αγωγοί ύδρευσης 24.000 μέτρων εντός αστικού ιστού. Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Αθανασόπουλος και ο Διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Βασιλειάδης.

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΕΥΑΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Οι ουσιαστικές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ συνεχίζονται. Έχει ολοκληρωθεί η α’ φάση της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στην Καλαμάτα. Σήμερα είναι σε εξέλιξη η β’ φάση του έργου, που αφορά στην αντικατάσταση 24.000 μ. αγωγών ύδρευσης στην πόλη, στην οδό Παλαιολόγου και όλη την περιοχή στην Ανατολική Καλαμάτα, είμαστε περίπου στο 20% υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου και φυσικά θα συνεχιστεί η μεγάλη αυτή παρέμβαση με την γ’ φάση του έργου, που έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση και σήμερα βρίσκεται στη διαγωνιστική διαδικασία. Η γ’ φάση του έργου αφορά επίσης την αντικατάσταση περί τα 24 χιλιόμετρα αγωγών ύδρευσης.

Ως ΔΕΥΑΚ έχουμε ετοιμάσει μελετητικά και τη δ’ φάση αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, κάτι που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση κι αυτού του έργου θα έχει αλλαχθεί όλο το δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Μιλάμε για καλύτερη ποιότητα νερού, χωρίς διαρροές και καλύτερες παροχές προς τους συμπολίτες μας. Η ΔΕΥΑΚ συνεχίζει το σπουδαίο έργο που έχει ξεκινήσει, το οποίο θα ενισχυθεί με το μεγάλο, το εμβληματικό έργο της κατασκευής του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε και την έγκριση για τη μεγάλη δεξαμενή νερού στον Αη Γιάννη Καρβούνη, έργο που έχουμε καταθέσει προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης».

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο αυτή η ΔΕΥΑΚ είτε με δικά της συνεργεία είτε με εργολαβίες εκτελεί έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης όμβριων υδάτων σε όλο το Δήμο Καλαμάτας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα