Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 13:50

Χαρίτσης για τα αρχαία Υπαπαντής: "Νίκη των πολιτών της Καλαμάτας η απόφαση του ΚΑΣ"

«Νίκη των πολιτών της Καλαμάτας η απόφαση του ΚΑΣ για την ανασκαφή και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής» τονίζει ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σε ανακοίνωσή του. 

Αναλυτικά ο Μεσσήνιος Βουλευτής επισημαίνει:

"H χθεσινή απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη διενέργεια σωστικής ανασκαφής στο νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας Υπαπαντής, παράλληλα με την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του χώρου της πλατείας, συνιστά σημαντική νίκη των πολιτών της Καλαμάτας που με την κινητοποίηση τους ανέδειξαν το ζήτημα και έθεσαν τους αρμόδιους φορείς προ των ευθυνών τους ώστε να φθάσουμε στην χθεσινή θετική έκβαση.

 

Η αποκάλυψη  των «καταχωμένων» εδώ και 60 χρόνια αρχαιολογικών ευρημάτων θα αναδείξει την ιστορική πορεία της πόλης μας, ώστε παράλληλα με τις απαραίτητες σύγχρονες  αναπλάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας να γνωρίζουν και να «συνομιλούν» με την ιστορία της.

Είμαι ευτυχής γιατί η προσπάθεια που κάναμε για την ανάδειξη του ζητήματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο στέφθηκε με επιτυχία. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι  στο πλευρό των αυτοδιοικητικών φορέων και της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας, στηρίζοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που απομένουν ώστε η αποκάλυψη των αρχαίων και η ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις και να παραδοθούν στους πολίτες της Καλαμάτας." 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα