Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 22:02

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης»

Υπογράφηκε τις προηγούμενες ημέρες η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης» μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και του αναδόχου του έργου Σταύρου Χρονόπουλου, ως νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας «Χρονόπουλος Ανώνυμη Τεχνική-Κατασκευαστική και Εμπορική Εταιρεία».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».
Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό έργο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών παροχών του Δήμου Μεσσήνης προς τους αθλούμενους καθώς προβλέπεται η κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) για την αναβάθμιση των αγωνισμάτων στίβου και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με 6 διαδρομές, τοποθέτηση 400 καθισμάτων στις εξέδρες για την εξυπηρέτηση των θεατών καθώς επίσης και ηλεκτροφωτισμός του σταδίου ώστε να παραταθούν οι ώρες λειτουργίας του.

Στην υπογραφή της σύμβασης, παραβρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου και ο πρωταθλητής του στίβου στο άλμα εις μήκος Λούης Τσάτουμας. Η παρουσία του Λούη Τσάτουμα, μιας εμβληματικής προσωπικότητας με παγκόσμια απήχηση, ως προπονητή του στίβου στο αναβαθμισμένο Δημοτικό Στάδιο θα αποτελέσει κίνητρο για τα μικρά παιδιά να μυηθούν στην ιδέα του κλασικού αθλητισμού και να ασχοληθούν με τον στίβο.

«Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο. Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις θα έχουμε έναν αθλητικό χώρο λειτουργικό και χρηστικό για τους αθλητές και τους δημότες μας. Με το έργο αυτό θα δοθεί το έναυσμα για την ενασχόληση με τον αθλητισμό σε άτομα όλων των ηλικιών, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα εκγύμνασης σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να διοργανωθούν αθλητικά γεγονότα στο Στάδιο, που σε συνδυασμό με τις άλλες παρεμβάσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται, θα συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα