Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 12:15

Αυτοψία σε έργο βελτίωσης των υποδομών του ΓΟΕΒ Παμίσου

Αυτοψία πραγματοποίησε, την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος σε έργο βελτίωσης - συντήρησης των υποδομών του ΓΟΕΒ, προϋπολογισμού 400.000 €, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το έργο έχει εκτελεστεί σε ποσοστό 80% και αφορά εργασίες επισκευών τεχνικών έργων ΓΟΕΒ, κυρίως διώρυγες και καναλέτα, καθώς και εργασίες καθαρισμών. Αυτή την περίοδο υλοποιείται η αποκατάσταση κατά τμήματα και όπου απαιτείται της διώρυγας 3Δ στο ύψος της Πιπερίτσας.

Στην αυτοψία, στην οποία ήταν παρών και ο επιβλέπων του έργου κ. Κυριάκος Μπεχράκης αλλά και εκπρόσωπος του αναδόχου, εξετάστηκε ο τρόπος της ορθής αποστράγγισης της ευρύτερης περιοχής της Μακαρίας και ελέχθηκε η δυνατότητα αύξησης της παροχετευτικότητας της κεντρικής αποστραγγιστικής τάφρου, σε κομβική θέση, προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Αποφασίστηκε επίσης η τοποθέτηση επιπλέον σωληνωτού οχετού, ικανής διαμέτρου ώστε να μπορεί να παροχετεύει τυχόν επιπλέον φορτίο, στη θέση εξέτασης, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία της τάφρου Μουτελάκη που είναι ο τελικός αποδέκτης.

Η ΠΕ Μεσσηνίας έχει στο πρόγραμμά της εργολαβίες, που βρίσκονται στο στάδιο ανάδειξης αναδόχου, οι οποίες περιλαμβάνουν παρεμβάσεις, κυρίως εργασίες καθαρισμών, στην περιοχή του δικτύου ΓΟΕΒ, στα πλαίσια της οποίας θα καθαριστεί και η συγκεκριμένη τάφρος στο σύνολό της.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα