Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 08:03

Εκσυγχρονίζεται με δύο νέα μεγάλα έργα το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας

Εκσυγχρονίζεται με δύο νέα μεγάλα έργα το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας. Πρόκειται για τη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα - Βόλος και τη σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Ειδομένη.

Αναλυτικότερα, η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προχωρά πλέον στις δημοπρατήσεις δύο νέων μεγάλων έργων συνολικού προϋπολογισμού 113,5 εκ.€.

Εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Ειδομένη (ΑΔ 713) προϋπολογισμού 46,5 εκ.€.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης και ECTS Level-1, καθώς και την αντικατάσταση 37 αλλαγών τροχιάς που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σηματοδότησης. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, μιας και αφορά στον εκσυγχρονισμό του ΤΧ1, του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού κόμβου της χώρας.

Ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα - Βόλος (ΑΔ 736) προϋπολογισμού 67 εκ.€.

Παράλληλα, γίνεται εντατική προσπάθεια για την ποιοτική και ταχεία ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης και έγκρισης της Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών για τις υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα - Δομοκός (ΑΣ 635 - 1η ΣΣΕ)  προϋπολογισμού 20 εκ.€, που αφορούν κυρίως σε αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή.


Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα