Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 16:22

Αντιπλημμυρικά και σε Σπερχογεία - Τσουκαλαίικα ζητά η Περ. Πελοποννήσου

Την αναγκαιότητα υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων και στο τμήμα από Σπερχογεία έως Τσουκαλαίικα, που δεν καλύπτεται από την σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί και σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων ύψους 79 εκατ. Ευρώ  από το Μορέα για την περιοχή της Καλαμάτας, υπογραμμίζει η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε εχθές Πέμπτη 15 Οκτωβρίου με τον Γεν. Δ/ντή Συγκοινωνιακών έργων του Υπουργείου Υποδομών Ιωάννη Καρνέση και συζήτησαν την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μετά και την πρόσφατη απόφαση του υπουργού κ. Καραμανλή με την οποία ενεργοποιήθηκε το αντίστοιχο άρθρο της εν λόγω σύμβασης παραχώρησης. 

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση ζητήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη η άμεση ολοκλήρωση των μελετών, ώστε να ενταχθεί το αναγκαίο ποσό και να υλοποιηθεί και το επιπλέον έργο, αντιπλημμυρικής προστασίας. Στόχος είναι να επιλυθεί οριστικά ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά τις κοινότητες Σπερχογείας, Θουρίας, Αιθαίας, Άμφειας, Πηδήματος, Αριοχωρίου, Αγίου Φλώρου, Χριστοφιλέϊκων και Τσουκαλέϊκων.

Όπως ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης από τον κ. Καρνέση έχουν δρομολογηθεί και σχεδιάζονται μελετητικά οι παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες προσεγγιστικά αφορούν κονδύλι 25 εκ. ευρώ.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα