Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 16:51

Αξιοποίηση της «Βαμβακουργίας Βόλου» για πανεπιστημιακές και κοινωνικές χρήσεις

Αξιοποίηση της «Βαμβακουργίας Βόλου» για πανεπιστημιακές και κοινωνικές χρήσεις

Τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, μεταξύ του οργανισμού, του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο του μνημονίου θα διερευνηθούν οι εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης του βιομηχανικού συγκροτήματος «Βαμβακουργία Βόλου».

Το συγκρότημα που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Νέας Ιωνίας Βόλου, συνολικής επιφάνειας 87 στρεμμάτων, ανήκει στον πρώην ΟΕΚ, του οποίου καθολικός διάδοχος κατέστη ο ΟΑΕΔ. Σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο.

Οι προτάσεις θα αναφέρονται στην αξιοποίηση/επανάχρηση τμήματός του ή του συνόλου του ακινήτου, ιδίως για χρήσεις:

  • Πανεπιστημιακές (φοιτητικές εστίες, εγκαταστάσεις νέων τμημάτων, ερευνητικό κέντρο, τεχνολογικό πάρκο, Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
  • Κοινωνικής ανταπόδοσης (στέγη για ευάλωτες ομάδες, νέους ερευνητές, αθλητικές εγκαταστάσεις, έδρα νεοφυών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων καινοτομίας ή συνεταιριστικών επιχειρήσεων)

και γενικότερα για χρήσεις συμβατές με την ταυτότητα και τη θέση του ακινήτου, τον χαρακτήρα της πόλης και το περιβάλλον αστικό τοπίο.

Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την περαιτέρω ασφάλιση (περιμετρική περίφραξη και σφράγιση ανοιγμάτων κτιρίων επί της οδού Μυτιλήνης) του ακινήτου και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022