Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 14:33

Καλαμάτα: Διανοίξεις δρόμων και περισσότερη οικοδομήσιμη γη

Αλλάζει το πολεοδομικό σχέδιο της Καλαμάτας, με επιπλέον στρέμματα γης για οικοδόμηση καθώς και πολλές διανοίξεις δρόμων στην πόλη, αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νέων Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού Νίκος Μπασακίδης, στο σημερινό απολογισμό που έγινε στην Δημαρχείο Καλαμάτας.

«Η πόλη επεκτείνεται και προσφέρει ευκαιρίες σε επενδυτές, είμαστε δίπλα και στον πολίτη αλλά και στον επιχειρηματία», υπογράμμισε ο κ. Μπασακίδης.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης, αφού ο δήμος χαράσει μια νέα ψηφιακή στρατηγική σε συνεργασία με Πανεπιστήμια υλοποιώντας καινούργιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τον πολίτη. Επισημαίνοντας πως στην υγειονομική κρίση ο δήμος δούλεψε με ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες άρτια.

Συμπλήρωσε δε πως το τεχνικό πρόγραμμα των έργων της πόλης αφορά 35 έργα τα οποία θα κάνουν την πόλη φιλική στους πολίτες, ελκυστική στους επισκέπτες ενώ θα βοηθήσει και στην επιχειρηματικότητα, αναφερόμενος και στην διάνοιξη του παράκτιου μετώπου της πόλη ανατολικά και δυτικά, στο αντιπλημμυρικό έργο του Νέδοντα, στους κοινόχρηστους χώρους κ.ά.

Για τον Ψηφιακό Δήμο, προωθούνται τα εξής:

- Η αναδιοργάνωση των διαδικασιών λειτουργίας του Δήμου, σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου που προωθείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

- Η σύνταξη ενός σχεδίου ανθεκτικότητας τόσο των υποδομών όσο και των λειτουργιών του Δήμου απέναντι σε κρίσεις ( φυσικές καταστροφές, υγειονομική κρίση, κλπ).

- Η λειτουργία πλατφόρμας Παρατηρητηρίου των Πολιτών, μέσω του οποίου με ενιαίο τρόπο ο πολίτης θα επικοινωνεί με τις υπηρεσίες του Δήμου και θα λαμβάνει ενημερώσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

- Η κατασκευή πλατφόρμας «Διορθώνω το σχολείο μου», για τη δημιουργία ταυτότητας κάθε σχολικής μονάδας.

Για την Έξυπνη πόλη

- Εγκατάσταση συστήματος ενημέρωσης πολιτών και επισκεπτών (infopoint) στο Ιστορικό Δημαρχείο και την Παραλία, με πληροφορίες από ένα αποθετήριο πολιτιστικών και τουριστικών δεδομένων.

- Την κατασκευή ενός WebGIS χάρτη επιχειρηματικότητας, που θα παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για τις Χρήσεις Γης, τις δημοτικές υποδομές, το οδικό δίκτυο και τα δίκτυα ΟΚΩ, για σημεία ενδιαφέροντος, κ.ά.

- Τη δημιουργία ενός ψηφιακού Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής όπου θα αποτυπώνονται με έξυπνους μετρητές οι καταναλώσεις ενέργειας και ύδατος, σε όλες τις δημοτικές υποδομές

- Θα εμφανίζονται πληροφορίες για την κινητικότητα στην πόλη

- Θα παρέχονται τιμές Περιβαλλοντικών Δεδομένων (Θερμοκρασίας, Υγρασίας, Ανέμων, Υετού και Εκπομπών ρύπων)

- Ενημέρωση τιμών ακραίων φυσικών φαινομένων (Πλημμυρών, Σεισμού, κλπ)

- Την αξιοποίηση Νέων Τεχνολογιών για την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών

- Στην αγροτική παραγωγή, στην Πολιτική Προστασία, στην Κινητικότητα στην πόλη, στην επιχειρηματικότητα.»

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα