Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 14:35

Λύση ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού από υπουργείο, περιφέρεια και δήμο

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας, με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την περιφέρεια Πελοποννήσου και τον δήμο Πύλου Νέστορος, ζητά λύση στο πρόβλημα του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή του κάμπου Χανδρινού – Στενωσιάς.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Aπευθυνόμαστε σε εσάς επανειλημμένως και για τελευταία φορά σχετικά με ένα έργο πνοής που αφορά τον τόπο μας.

Πρόκειται για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου – τσιμενταύλακα στη περιοχή κάμπος Χανδρινού Στενωσιάς του Δήμου Πύλου-Νέστορος Νομού Μεσσηνίας το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 3.

Συγκεκριμένα σε έκταση 3.000 στρεμμάτων έχει οριστεί η κατασκευή αγωγού μήκους 5.000 μέτρων προσφέροντας την δυνατότητα άρδευσης της περιοχής και εξυπηρετώντας ταυτόχρονα γεωργούς από τρία χωριά τριών χιλιάδων κατοίκων ( 3.000 ).

 Η περιοχή του κάμπου, με την πολύτιμη προσφορά πληθώρας πηγών που αναβλύζουν διάσπαρτες και των ποταμών που ρέουν σε αυτήν καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, εδώ και αιώνες καλλιεργείτε με κηπευτικά, δημητριακά και άλλα βασικά είδη διατροφής από αγρότες των γύρω χωριών, καλύπτοντας κυρίως τις πρώτες ανάγκες διατροφής των νοικοκυριών μας και της τοπικής αγοράς στη συνέχεια, συνεισφέροντας στην αύξηση του εισοδήματος των αγροτών.

Επίσης καλλιεργούνται αρκετά στρέμματα σταφιδάμπελα και ένας σημαντικός αριθμός ελαιοδέντρων.

Το εν λόγω έργο εγκρίθηκε πριν τρία χρόνια από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου Νέστορος με την ταυτόχρονη ανάληψη αυτού από τον ενδιαφερόμενο εργολάβο και την γνωστοποίηση προς εμάς για την άμεση ολοκλήρωσή του.

Αντί αυτού, του απολύτως αναγκαίου έργου, δυστυχώς έως σήμερα οι ενέργειες που έχουν γίνει είναι ελάχιστες, ενώ οι παρεμβάσεις έχουν αχρηστεύσει το υπάρχον δίκτυο με αποτέλεσμα στις  καλλιέργειες που έχουν φυτευτεί, να είναι αδύνατη η άρδευση τους.

Επειδή κατ΄ επανάληψη σας έχουμε οχλήσει και σας έχουμε επισημάνει πόσο πολύτιμο για την επιβίωση των οικογενειών μας είναι αυτό το έργο σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, εσείς αδιαφορώντας και χωρίς να δίνετε λύση, βυθίζετε τους αγρότες στην απόγνωση και την περιοχή μας στην παρακμή.

Ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Πύλου Νέστορος να αναλάβουν άμεσα την επίλυση του προβλήματος και να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου.

Ο Σύλλογος και οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως οι όποιες υποσχέσεις και κωλυσιεργίες, που επικαλούνται οι ιθύνοντες – υπεύθυνοι δε μας αφορούν πλέον. Είναι πολύ αργά για λόγια.

Σας καλούμε να αναλάβετε εκ των προτέρων τις ευθύνες σας, πριν βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση και αναζητήσουμε λύση με άλλες μορφές διεκδίκησης.

Σε περίπτωση ολιγωρίας ή αργοπορίας σας σάς καθιστούμε υπεύθυνους και επιφυλασσόμαστε για την περαιτέρω στάση μας.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα