Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 09:45

Κλείνει το στρατόπεδο της Καλαμάτας – Αναβαθμίζεται η 120 ΠΕΑ

Κλείνει το στρατόπεδο της Καλαμάτας – Αναβαθμίζεται η 120 ΠΕΑ

Απενεργοποιείται το στρατόπεδο της Καλαμάτας ως κέντρο νεοσυλλέκτων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ.

Αυτά ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, οι οποίοι τον συνάντησαν χθες προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το στρατόπεδο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού προς τους βουλευτές, αλλάζει πλήρως ο τρόπος κατάταξης στο στρατό και απενεργοποιούνται τα κέντρα νεοσυλλέκτων σε όλη την Ελλάδα. Επομένως απενεργοποιείται και το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ως κέντρο νεοσυλλέκτων. Μετά την απενεργοποίηση των στρατοπέδων, τα στρατιωτικά οικήματα και οι στρατιωτικές λέσχες υπάγονται στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), ώστε με συγκεκριμένη διαδικασία, να αποδοθούν στη τοπική κοινωνία. Επομένως πρέπει άμεσα, με συντονισμένο και συντεταγμένο τρόπο να καταρτιστούν και να υποβληθούν προτάσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας.

Παράλληλα ο υπουργός δήλωσε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ, για την δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεως, στην Καλαμάτα. Επίσης προωθείται η δημιουργία Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) και Ενόργανης Πτήσης. Η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ με τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται να φέρει όφελος στο ΥΕΘΑ 100 εκ. στο βάθος 10ετίας. Ταυτόχρονα η ανάπτυξη των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, θα αποφέρουν όφελος στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με τον κ. Βίτσα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022