Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 13:41

Προχωρούν οι μελέτες του Μιναγιώτικου φράγματος

Η πορεία υλοποίησης των μελετών του Μιναγιώτικου φράγματος ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Ο εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας Δ. Ζιώγας ενημέρωσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας για την πορεία υλοποίησης των μελετών του Μιναγιώτικου φράγματος, μέρος των οποίων αφορά και την διαβούλευση για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου «Προμελέτη - Οριστική μελέτη φράγματος Μιναγιώτικου και οριστική μελέτη αρδευτικού δικτύου» Δ. Πύλου Μεθώνης Ν. Μεσσηνίας».

Στην σύσκεψη τέθηκαν θέματα σχετικά με τον τεχνικό σχεδιασμό της υλοποιηθείσας μελέτης καθώς και σχετικά με την σπουδαιότητα υλοποίησης του έργου για την περιοχή της οποίας θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες άρδευσης. Επίσης επισημάνθηκε ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας θα συνδράμουν παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και κατά την διαδικασία συζήτησης της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, θα αναφερθούν και τυχόν παρατηρήσεις επί του τεχνικού κειμένου της μελέτης όπως αυτές θα διατυπωθούν από τις υπηρεσίες.

Από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη τονίσθηκε η σημασία του έργου για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας, εκφράστηκε η ικανοποίηση για την έως τώρα εξέλιξη του έργου και τονίσθηκε η αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης του έργου, με δεδομένο τα πρόσφατα προβλήματα, που αφορούσαν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της ευρύτερης περιοχής, λόγω της ξηρασίας.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα