Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 14:45

Θαν. Πετράκος: "Δεν δικαιολογείται πια καμία καθυστέρηση στην έγκριση της Μ.Π.Ε"

"Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μη δημιουργήσει καμία καθυστέρηση στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη επιβάλει τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να επιταχύνουν την έγκριση της Μ.Π.Ε. του συγκεκριμένου δρόμου" τόνισε ο Θανάσης Πετράκος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.

"Ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας μετά και την απόφαση του Σ.τ.Ε. οφείλει να σταματήσει την τεχνητή καθυστέρηση και να φέρει άμεσα το θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση από δω και πέρα λειτουργεί ενάντια στο τόσο σημαντικό για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο έργο και φυσικά η ευθύνη θα βαρύνει τον κ. Νίκα.

Επίσης, αντί χωρίς καμία συνεννόηση, με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα μέλη του Πε.Συ.Π. , να ανακοινώνει διάφορες βαρύγδουπες ιδέες όπως ότι: «θα διαθέσει 40 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, αν επιλεγεί η παραλιακή χάραξη», του συνιστώ να αφήσει τις γαλαντομίες και τις αυτοκρατορικές συμπεριφορές αυτές. Τα 40 εκατ. ευρώ που αποφάσισε μόνος του ο κ. Νίκας να τα διαθέσει για το συγκεκριμένο δρόμο, χωρίς βέβαια να του τα ζητήσει κανείς, καλό και δημοκρατικό είναι να φέρει το θέμα στο ΠεΣυΠ και να αποφασίσει το ΠεΣυΠ που να διατεθούν.

Υπάρχουν τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες όπως καλά γνωρίζει ο κ. Νίκας για άλλα άκρως αναγκαία οδικά έργα που έχει ανάγκη η Μεσσηνία. Οπως το Καλαμάκι – Κορώνη, αφού βέβαια επανεκκινήσει το «γεφύρι της Άρτας» Τζάννε – Καλαμάκι, , ο δρόμος της Μάνης κ.α.

Ο κ. Νίκας ο οποίος με τόση ευκολία αποφασίζει μόνος του πού θα διατεθούν τα 40 εκατ. από το ΕΣΠΑ, οφείλει να σέβεται το ΠεΣυΠ και τη γνωμοδοτική Επιτροπή του ΕΣΠΑ, διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα η ύπαρξη της γνωμοδοτικής Επιτροπής."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα